Montcada analitzarà les aigües residuals per a detectar covid-19 a proposta de Cs

Dimarts, 03 Novembre 2020 11:02 Escrit per  Cs Montcada Publicat en Montcada-VAL Vist 1560 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Montcada analitzarà les aigües residuals “per a detectar Covid-19 a proposta de Ciutadans (Cs)”, ha destacat la regidora de la formació taronja, María José Martínez.

 

“Es tracta d'anticipar-nos per a poder actuar d'una manera més eficaç contra el virus”, ha assegurat, al mateix temps que ha argumentat que “segons els experts, les dades de les aigües residuals s'anticipen entre un i quatre dies abans de les admissions hospitalàries i entre 6 i 8 dies abans de les proves positives”.

 

Per això, ha defensat Martínez, “una simple prova analítica en cadascuna de les nostres residències de majors podria detectar ràpidament que el virus s'ha colat en alguna d'elles”. “Així, podríem prendre les mesures oportunes de realització de PCR a treballadors i residents i procedir al rastreig, i aïllament immediat dels contagiats”, ha explicat.

 

A més, ha concretat, “també es preveu analitzar mostres dels col·lectors triats estratègicament per a observar sobre quines zones de Moncada ha pogut arribar el virus i en quina mesura afecta a la nostra població”.

 

Per a l'edil de Cs, “amb aquesta mesura vam demostrar que encara que les administracions locals tenim menys competències que l'autonòmica en la lluita contra la pandèmia, també estem fent una labor important en la mesura de les nostres possibilitats”. “Cs està contribuint, acostant el muscle i proposant mesures com aquesta, per a eixir com més prompte millor de la crisi”, ha conclòs.

 

Informa Nou Horta. Cs Montcada

Modificat el Dimarts, 03 Novembre 2020 11:03