Museros anuncia el Repte per la Mobilitat Sostenible per al pròxim 18 de desembre

Dilluns, 14 Desembre 2020 11:07 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 453 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Divendres que ve 18 de desembre, el Fòrum Veïnal de Museros organitzarà el Repte per la Mobilitat Sostenible, una acció que es realitzarà des de les 7.30 fins a les 9.15 del matí amb l'objectiu de promoure entorns escolars assegurances.

 

Es tracta de la primera acció pública organitzada per aquest òrgan de participació ciutadana impulsat per l'ajuntament, i amb ella es pretén descongestionar el municipi del trànsit excessiu de vehicles que es produeix en hora punta d'entrada als col·legis i institut, amb la finalitat de generar entorns escolars més segurs i saludables per a la infància i adolescència.

 

L'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, comenta "des de l'ajuntament de Museros fem una crida a la població perquè famílies, joves, xiquets i xiquetes, vagen als centres educatius a peu, amb bici o patinet".

 

Per a facilitar la celebració, es tallarà el trànsit en alguns carrers del voltant dels tres centres escolars, i al mateix temps se situarà tres punts relativament pròxims a cada centre, on es farà un recompte de participants i es donarà un obsequi a manera d'agraïment per participació en la causa.

 

El 1r tinent d'alcalde, Vicente Pérez, explica "la finalitat d'aquesta acció és comprovar com pacificar els carrers i les interaccions pròpies d'anar a peu, no sols contribueixen a millorar la salut física, sinó també l'anímica, recuperant l'essència de la vida de poble". De fet, aquesta iniciativa naix en el marc de redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, i el desenvolupament de l'IV Pla de Salut de GVA. Amb la condició d'assegurar comptar amb un diagnòstic ciutadà potent, es va apostar per crear el Fòrum Veïnal que continuarà col·laborant en la concepció de polítiques municipals comunitàries i participatives.

 

D'aquesta manera, el Fòrum Veïnal de Museros anima a tothom a desitjar-se un "bon dia" aqueix matí, per a conéixer-se i reconéixer-se com a veïnat, i fer de Museros un poble més segur per a la infància.

 

Informa Nou Horta. Museros

Modificat el Dilluns, 14 Desembre 2020 11:09