Museros llança la campanya 'A Museros, Zero Miscromasclismes'

Dijous, 24 Juny 2021 10:50 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 482 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Cada dia les dones pateixen xicotetes actituds masclistes que estan socialment normalitzades. Es tracta dels coneguts micromasclismes, i l’Ajuntament de Museros ha llançat una campanya per a ajudar la ciutadania a reconéixer-los, perquè com diu la mateixa: identificar-los és el primer pas per a erradicar-los.

 

Aquesta iniciativa ha sigut executada per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de Gènere i s’ha llançat a través dels perfils en xarxes socials com Facebook, Twitter i Instagram de l’Ajuntament de Museros.

 

En ells, des del passat dia 16 fins hui 23 de juny, la ciutadania ha pogut observar una sèrie de frases i comportaments que se solen donar en el nostre dia a dia i, moltes vegades, passen desapercebuts sense tindre en compte que s’està atemptant contra l’autonomia femenina.

 

La campanya s’ha centrat en frases que se solen dir en l’àmbit laboral, social i familiar, i algunes de les quals podem observar són: “Fes-ho tu que ho fas millor”, “Ja ho entendràs quan sigues mare” o “Somriu que estàs molt seriosa”.

 

L’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, ha comentat que “l’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar a la ciutadania que aquest tipus de frases són comportaments masclistes de baixa intensitat, però a vegades poden generar malestar en les dones”.

 

Encara que Museros és un poble en el qual predomina l’ús del valencià, hem volgut llançar part d’aquesta campanya en castellà perquè arribe al màxim nombre de gent possible. A més, com a reforç a les frases, s’ha preparat una imatge en la qual es detalla què són els micromasclismes i com els podem combatre, amb la qual hui hem donat per conclosa la campanya”, ha explicat la regidora de Polítiques d’Igualtat de Gènere, Némesis Cardona.

 

Addicionalment a les imatges publicades en xarxes, els veïns i veïnes de Museros han pogut observar aquests dies una pancarta de grans dimensions situada just davant de la porta de l’Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Museros