Museros prepara diferents activitats per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

Dimarts, 23 Novembre 2021 15:06 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 66 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Museros, a través de la Regidoria de Polítiques d'Igualtat de Gènere i en col·laboració amb les regidories d'Infància, Educació, Cultura, Joventut, Esports i Comerç, ha preparat diferents activitats per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona que se celebra el 25 de novembre.

 

Aquesta programació inclou la representació de dos espectacles de dansa a la Casa de la Cultura, “Besa'm 2.0” dirigit a l'alumnat de secundària els dies 23 i 24, i “Amelia, que no et tallen les ales” dirigit a la ciutadania el dia 27.

 

D'altra banda, l'alumnat de primària i infantil del CEIP Blasco Ibáñez retolarà amb frases i dibuixos a favor de la igualtat els bancs de la població entre els dies 22 i 26 de novembre. I a aquesta performance s'unirà l'associació veïnal posant el nom de totes les dones assassinades aquests últims anys en jardineres amb flors habitades.

 

El 24 de novembre, la tècnica d'igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Nord impartirà el taller “Noves formes de violència de gènere” a la Casa de la Cultura a les 18.30 hores.

 

I el 25 de novembre, l'Associació Alanna muntarà un Punt Violeta per a informar la ciutadania de les accions que realitza en matèria de prevenció contra la violència de gènere. A les 12 hores es farà una lectura del manifest institucional, en la qual participarà Romina León, Cònsol de la República Dominicana a València que visitarà el municipi per a commemorar el 51 aniversari del brutal assassinat les germanes Mirambal per ordre del dictador Trujillo.

 

Aquest mateix dia l'Ajuntament de Museros compartirà en les seues xarxes el vídeo “Entendre la violència de gènere des de la mirada masculina”, en el qual els actors són veïns coneguts. A més també col·locarà en diferents ubicacions del poble sis “Bancs de la Igualtat” amb frases en contra de la violència de gènere.

 

El curs de defensa personal femenina serà l'activitat que done per finalitzada aquesta programació. S'impartirà els dissabtes 27 de novembre i 4 de desembre a la Casa de Cultura i les dones interessades a realitzar-ho han d'inscriure's prèviament en el lloc de realització.

 

Cristina Civera, alcaldessa de Museros, ha manifestat que “hem volgut que l'alumnat del nostre municipi s'involucre en aquesta manifestació a favor de la igualtat, ja que l'educació és un pilar bàsic per a lluitar contra qualsevol forma de violència contra la dona”.

 

Per part seua, la regidora d'Igualtat, Némesis Cardona, ha afegit que “com a novetat, enguany hem volgut prestar el nostre xicotet homenatge a les germanes Mirambal, dominicanes que van ser assassinades per ordre del dictador Trujillo, i que va suposar el començament de la fi de la dictadura i el record de la qual la comunitat internacional va establir amb aquest dia de lluita contra l'eliminació de qualsevol violència contra les dones”.

 

Informa Nou Horta. Museros

Modificat el Dimarts, 23 Novembre 2021 15:08