Museros aposta per les energies renovables en els edificis públics

Dimarts, 11 Gener 2022 15:00 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 56 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Museros, a través de la Regidoria d'Urbanisme i Infraestructures, va instal·lar el mes de desembre passat panells solars a l'escola infantil municipal i en el centre de dia per a persones majors.

 

L'objectiu és garantir l'autoconsum dels edificis esmentats i, en cas d'existir excedent d'energia, injectar-la a la xarxa elèctrica de manera que les empreses comercialitzadores d'energia abonen l'excedent a les arques municipals.

 

La inversió, valorada en 33.693,66 euros, s'ha pogut gràcies al pla d'inversions de la Diputació de València, i respecte a les característiques del generador fotovoltaic són idèntiques en els dos edificis, comptant amb 28 mòduls en total (14 en cadascun) de 455 Wp que conformen una potència màxima de 12,74 KWp.

 

L'alcaldessa del municipi, Cristina Civera, es va comprometre a través del pacte d'alcaldes i alcaldesses a continuar efectuant inversions sostenibles i continuar treballant en un futur més ecològic per a poder complir amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible. “Ens vam comprometre amb el medi ambient i amb la nostra ciutadania, i per això estem invertint en tecnologies que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

 

El regidor d'Urbanisme i Infraestructures, Vicente Pérez, afirma que “la inversió en aquesta instal·lació de plaques fotovoltaiques és l'inici de la constitució d'una comunitat energètica, entitat que afavorisca l'autoconsum de les veïnes i veïns de Museros que desitgen unir-se a la comunitat”.

 

D'aquesta manera, el consistori segueix en la senda d'invertir en eficiència energètica complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides. La inversió, a més, va en línia amb altres actuacions municipals com l'adquisició de vehicles elèctrics destinats a la brigada d'obres, vehicles híbrids ecològics destinats a la policia local, la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics (que ha suposat un cost de 7.098,71€) i la instal·lació de mesuradors de qualitat de l'aire.

 

Informa Nou Horta. Museros

Modificat el Dimarts, 11 Gener 2022 15:01