Museros presenta el programa d'activitats amb motiu del 25N

Divendres, 18 Novembre 2022 09:42 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 59 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de Museros, en col·laboració amb altres regidories, ha planificat diverses activitats amb motiu del 25N, el Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones.

 

La majoria d'elles van dirigides a la població infantil i juvenil, per això es realitzaran exclusivament en els centres educatius de la localitat, però la programació també compta amb algunes dirigides a la resta de veïns i veïnes, com l'actuació "Sóc hiperactiva", de la companyia Pepa Cases, que tindrà lloc el pròxim 19 de novembre, a les huit de la vesprada, a la Casa de Cultura.

 

Les accions continuaran el 21 de novembre amb el llançament d'una campanya de violència sexual en les xarxes socials de l'Ajuntament de Museros i amb la posada de pancarta del 25N al balcó d'aquest. Des del consistori conviden a la població a donar suport a aquestes iniciatives.

 

El dia 22 de novembre, tindrà lloc una altra actuació a càrrec de Pepa Cases, en aquest cas per a l'alumnat d'educació primària de l'Escola la Masia. El mateix dia també tindrà lloc a la Casa de Cultura, una activitat enfocada a l'alumnat d'ESO: La biblioteca humana a càrrec de Alanna permetrà a l'alumnat de l'ESO gaudir d'una jornada enfocada exclusivament per a ells i elles.

 

Un dia després, el 23 de novembre, Pepa Cases visitarà el CEIP Blasco Ibáñez per a representar la seua actuació a l'alumnat d'educació primària. I posteriorment, per a l'alumnat d'ESO de l'IES Museros, s'ha organitzat una xarrada sobre “noves violències i límits de l'amor”.

 

El 24 de novembre, es posaran els bancs per la igualtat i també s'ha preparat una activitat infantil dirigida a l'alumnat d'educació primària: El contacontes infantil “Màgia per a la infància”, a càrrec de Magicmazo, farà gaudir als més xicotets i xicotetes de la localitat.

 

A més de les activitats ja assenyalades, el mateix 25N es realitzarà un acte institucional a les 12 hores a la porta de l'Ajuntament, en el qual es llegirà el manifest. I a continuació, l'Associació de Veïns i Veïnes de Museros farà una activitat en el mateix lloc per a aquelles persones que vulguen acudir i participar en ella.

 

L'alcaldessa de la localitat, Cristina Civera, assenyala que “aquesta programació ha sigut un treball transversal entre pràcticament totes les regidories de l'Ajuntament”, i per això reconeix el treball “sobretot de les àrees d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Educació, Joventut i Cultura”.

 

Per part seua, la regidora d'Igualtat, Némesis Cardona, destaca que “moltes de les activitats programades van encaminades a la intervenció en els centres escolars del municipi, cosa que es deu al fet que creiem que educar en igualtat és el major acte per a previndre la violència de gènere”.

 

La programació del 25N donarà per finalitzada amb el contacontes infantil “contes agafats de la mà” que realitzarà Chirimbolo Teatre per a l'alumnat d'educació infantil.

 

Informa Nou Horta. Museros

Modificat el Divendres, 18 Novembre 2022 09:46