L'Ajuntament de Museros incorpora a la seua plantilla a dos tècnics per a la captació de fons europeus

Dimecres, 11 Gener 2023 15:49 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 55 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les contractacions han sigut possibles gràcies a la Generalitat Valenciana


La Generalitat Valenciana, a través de la Resolució del 9 de juny de 2022, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, va iniciar el procés de selecció de tècnics per a la gestió i captació de fons amb uns objectius clars i marcats en la pròpia resolució. I gràcies a això, l'Ajuntament de Museros ha incorporat recentment a la seua plantilla municipal a dos tècnics per a la captació i gestió de fons europeus.


L'objectiu del personal és impulsar la realització de projectes susceptibles de ser finançats per fons Next Generation, fons estructurals i en particular, de fons competitius, per a ser desenvolupats pel propi Ajuntament. A més, també s'encarregaran d'assessorar el teixit empresarial de pimes locals en la captació de fons europeus de manera coordinada amb els Agents de Desenvolupament Local, els Pactes Territorials per l'Ocupació i les seccions territorials de la *CEV, de manera que faciliten el seu arrelament territorial i l'aprofitament dels recursos endògens.


Els dos tècnics tenen un perfil professional i acadèmic universitari, sent un llicenciat en dret i l'altre llicenciat en sociologia i ciències polítiques.


L'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, manifesta que “aquestes iniciatives de la Generalitat són molt necessàries, especialment per als ajuntaments de poblacions inferiors a 10.000 habitants, ja que els recursos propis els impossibilita el mantindre uns perfils professionals específics per al desenvolupament d'aquests treballs”.


El 1r *Tte. Alcalde, Vicente Pérez, matisa en “la necessitat que els ajuntaments, siguen de la grandària que siguen, tinguen les mateixa possibilitats d'oferir serveis de qualitat a tota la població”. “Els fons *Next *Generation són una finestra d'infinites possibilitats per a l'obtenció de finançament europeu”, afig.


Les persones contractades rebran una formació intensiva en captació i gestió de fons europeus, i disposaran de sistemes d'informació que els permetran treballar de manera col·laborativa. Almenys un 20% de les actuacions realitzades en el desenvolupament de les seues funcions, han d'estar relacionades amb projectes verds i digitals, entesos aquests com aquells que contribueixen a la transformació productiva orientada cap a una economia verda, respectuosa amb el medi ambient, i digital.

Modificat el Dimecres, 11 Gener 2023 15:51