L'Ajuntament de Museros presenta la seua Carta de Serveis Socials

Dijous, 02 Febrer 2023 12:19 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 82 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'objectiu d'aquesta acció és donar a conéixer a la ciutadania la informació i els serveis disponibles que s'ofereixen des de l'àrea de Benestar Social

 

El Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Museros ha publicat la seua Carta de Serveis amb l'objectiu de donar a conéixer al conjunt de la ciutadania tota aquella informació referent a aquesta àrea. Un instrument més que millora la informació i el coneixement dels diferents mecanismes de protecció social que tenen els veïns i veïnes de la localitat a la seua disposició.


Aquesta Carta de Serveis, expliquen fonts municipals, "no pretén ser un document tancat ni acabat, sinó dinàmic i en constant actualització al qual podran incorporar-se suggeriments de millora i nous procediments que persegueixen el benestar individual i familiar cobrint les necessitats de manera integral, des de totes les àrees del benestar per a garantir la inclusió de tots i totes les residents en el municipi.


El document mostra, d'una banda, informació bàsica del departament, horari d'atenció, com contactar o la seua ubicació. A més, s'especifica que dins dels serveis que s'ofereixen, es distingeixen tres nivells d'actuació: serveis d'atenció primària, més generalista i polivalent; serveis d'atenció especialitzada, una atenció més singularitzada en funció de la naturalesa; i actuacions a nivell comunitari.


Dins de l'atenció primària s'ofereix el servei d'acolliment i atenció davant situacions de necessitat social (necessitat econòmica, d'habitatge, violència de gènere, dependència, etc.) servei de promoció de l'autonomia personal, servei d'inclusió social, servei de prevenció i intervenció amb les famílies, servei d'acció comunitària. L'atenció i intervenció es realitza de manera integral i amb enfocament multidisciplinari, per al que s'ofereix atenció de treballadores socials, educadores, tècnica d'integració, psicòloga i assessoria jurídica.


En el cas de l'atenció específica, la ciutadania de Museros compta amb un servei d'atenció a la infància i a l'adolescència (EEIIA) i programes d'atenció a persones amb diversitat funcional.
Dins de cadascun dels serveis d'atenció primària, a més de l'atenció individualitzada, es desenvolupen accions o programes a nivell grupal o comunitari dirigits a diversos col·lectius: accions de la unitat d'igualtat, tallers per a persones amb diversitat funcional, activitats i tallers dirigits a menors i famílies, un programa per a persones majors dirigit al fet que puguen romandre en els seus domicilis, on s'inclou el Servei d'Ajuda a domicili i el Programa Menjar a Casa, a més de la posada en marxa del programa “Temps per al teu”, un projecte dirigit a les persones cuidadores.

Aquest projecte està dirigit a persones cuidadores tant informals (familiars o altres), com les formals (persones contractades) de majors dependents del municipi de Museros. Amb aquest projecte es pretén fer costat a les persones cuidadores, promovent actuacions que possibiliten una millora en la seua qualitat de vida.


En aquests serveis s'enquadra el Servei de promoció de l'autonomia personal, que desenvoluparà la prevenció, el diagnòstic i la intervenció en situacions de diversitat funcional o discapacitat, dependència o vulnerabilitat, fomentant les relacions convivencials durant tot el cicle vital de les persones a través del qual es gestiona el Sistema de Dependència.


A més, també es compta amb una unitat de suport administratiu en la qual es realitzen les gestions administratives amb la finalitat de pal·liar la bretxa digital existent i facilitar les tramitacions amb l'administració central i autonòmica.


Tal com afirma l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, la presentació d'aquesta Carta de Serveis respon a “un pas més en el nostre compromís de desenvolupar totes les mesures d'inclusió i cohesió social que es realitza en els últims anys”.


El 1r Tte. Alcalde, Vicente Pérez, afirma que “des de l'àrea de Benestar Social, i més específicament des dels serveis socials, s'estan efectuant activitats i programes dirigits a la ciutadania, des d'actuacions com a formació en l'ús normalitzat del castellà a famílies ucraïneses, com a servei d'intervenció amb famílies, escola de famílies, taller educatiu afectiu social o programa d'intervenció i promoció salut afectiu sexual en menors i adolescents”.


Vicente Pérez, informa que des del dia 2 de gener, des de l'Ajuntament de Museros s'ha assumit el servei “Menjar a Casa”, que fins al 31 de desembre era un servei que prestava GVA, havent-se traslladat als ajuntaments la continuïtat de la prestació del servei.

Modificat el Dijous, 02 Febrer 2023 12:20