Paterna ha plantat un total de 3.182 arbres en els últims tres anys

Dijous, 10 Octubre 2019 11:28 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 289 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha realitzat un total de 3.182 plantacions d'arbres des del 2016 amb l'objectiu d'equilibrar les zones verdes del municipi i fer front al canvi climàtic.

 

Tal com ha destacat la Tenienta d'Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “en els últims anys s'ha dut a terme la replantació d'arbres en tot el terme municipal, tant en parcs i carrers dels nuclis urbans com en espais naturals de la localitat, un exemple del ferm compromís del govern local en la defensa del medi ambient”.

 

En concret s'han plantat 982 nous exemplars, dels quals, 439 són plantacions realitzades per campanyes municipals que es realitzen anualment com el “Dia de l'Arbre”.

 

El restant dels exemplars que s'han replantat, 2.200, corresponen a reposicions per exemplars talats.

 

A més, la Tenienta d'Alcalde ha explicat que “Paterna compta amb una ordenança municipal de protecció de l'arbratge que estableix que, per la tala de qualsevol exemplar de titularitat municipal, s'haurà de reposar amb el triple dels exemplars talats, la qual cosa ha suposat que s'hagen reposat 2.200 exemplars en els últims anys”.

 

Així mateix, a l'hora de dur a terme les replantacions, es realitza un estudi de les característiques mediambientals per part dels tècnics municipals, i segons la zona on es vaja a realitzar la plantació, es trien les espècies adequades basant-se en principis ecològics.

 

Finalment, Campos ha explicat que, amb l'objectiu de garantir la transparència en matèria de repoblació de l'arbratge municipal s'ha creat en la web municipal un comptador amb el nombre d'arbres que es van plantant en la localitat.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 10 Octubre 2019 11:31