El PP presenta a la Generalitat les seues esmenes per a reclamar inversions per a Paterna

Dijous, 05 Desembre 2019 12:12 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 298 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El diputat provincial Javier Montero al costat de la portaveu del PP de Paterna, María Villajos i el seu grup municipal, han treballat per a incloure esmenes als pressupostos de la Generalitat per a reivindicar inversions a Paterna, que el grup popular en Les Corts ha tramitat.

 

Javier Montero i María Villajos s'han reunit hui i han visitat les coves del municipi després de l'ensulsiada produïda ahir en una d'elles, i han recordat que els populars han presentat fa dies una esmena als pressupostos de la Generalitat per a invertir en les coves municipals, una cosa necessària com s'ha demostrat amb aquest incident.

 

Montero i Villajos han treballat per a perfilar les demandes del municipi i canalitzar-les cap a les Corts, de manera que “la reivindicació del segon municipi més gran per habitants de les comarques de l'Horta siguen escoltades, ja que el seu govern municipal fa desistiment de funcions”, segons ha manifestat Javier Montero.

 

Quant al patrimoni local s'ha introduït una esmena en Les Corts per a la rehabilitació i recuperació de les coves municipals, necessitades d'inversió com s'ha pogut comprovar; a més s'han introduït esmenes per a la recuperació de la Vila Romana de Paterna, i una altra per a la recuperació de la Terrisseria i la seua cova com a museu de la ceràmica de Paterna.

 

Les esmenes als pressupostos de la Generalitat reivindiquen inversions en educació, sanitat i infraestructura, “serveis i drets bàsics que han vist minvats els veïns de Paterna en els últims cinc anys, fruit de la inacció del govern local del PSOE i de la falta d'atenció de la Generalitat, que parla molt de municipalisme però compleix molt poc”, com ha afirmat la portaveu popular municipal, María Villajos.

 

En matèria d'educació es demana que s'incloga l'execució de les obres de l'Institut Lloma Llarga de Paterna amb indicadors per al seu seguiment, “un nou cas de centres públics que s'han de construir amb el Pla Edificant que avança a un ritme molt més lent del que deguera perquè el Botànic retalla en educació, en aquest cas l'alcalde de Paterna el va anunciar en 2017 i dos anys i mig després no hi ha res construït”, com ha afirmat Javier Montero.

 

Quant a sanitat es presenten esmenes per a reivindicar inversions i personal en diversos centres de salut. Per exemple, recuperar el Pediatre de reforç que es va suprimir en el Consultori Auxiliar de Lloma-Llarga Valterna, la recuperació de les especialitats mèdiques de Traumatologia i Digestiu en el Centre de Salut i Especialitats Clot de Joan, dotar d'un metge de família més en el Consultori La Coma, i en aquest mateix consultori recuperar el servei integral de salut mental; a més de dotar d'un servei d'urgències al consultori de la Cañada.

 

En infraestructures necessàries per al municipi s'inclou l'esmena per a la creació d'un nou Espai Labora, “que responga a les necessitats de creixement de la població en el municipi i a les dels centenars d'empreses dels nostres polígons que generen ocupació”, com ha assegurat María Villajos. També s'ha demanat la inclusió en la partida de gestió i infraestructures de recursos hidràulics, sanejament i depuració d'aigües les obres de canalització del Barranc del Ros a Paterna; i les obres canalització del Barranc de la Font des de Santa Rita fins al riu Túria.

 

En matèria d'infraestructures s'ha presentat una altra esmena per a millorar la freqüència de pas de la línia de MetroValencia entre Paterna i Picassent. 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 05 Desembre 2019 12:13