Aldaia celebra activitats culturals per a commemorar el 9 d'octubre

Dilluns, 05 Octubre 2020 11:57 Escrit per  Publicat en 9 d'octubre Vist 610 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ja han començat les activitats al voltant de la commemoració del 9 d'Octubre, Dia del Poble Valencià, en la qual es podrà gaudir de diferents activitats culturals com a exposicions, dansa o concerts.

 

Exposicions
En el Museu del Palmito, es pot visitar l'exposició "Aldaia i les muralles de València". Mostra de José Ferrandis Montesinos produïda pel Servei de Cultura. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 10 de gener de 2021. El MUPA estarà obert en l'horari habitual: de dimarts a divendres de 10.00 a 14:00h i a la vesprada de 17.00 a 20:00h. Dissabte i diumenge: De 10.00 a 14.00 h. L'aforament està limitat a un màxim de 4 persones per planta.

 

A més, del 2 al 8 d'octubre es pot veure a la Biblioteca Pública Municipal l'exposició "Des de les fronteres del silenci. Carmelina Sanchez-Cutillas". Està organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i ens permetrà conéixer l'obra de l'escriptora de l'any 2020. L'horari de visita és de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16.30 a 20.30 hores.

 

També es podrà visitar l'exposició "Jorge Mistral: vida, cinema i passió" en l'Espai d'Art Plaza Mayor del Centre Gent Jove, en la Plaça de la Constitució. Està produïda pel Servei de Cultura en commemoració del centenari del naixement de l'actor aldaier. L'exposició estarà oberta fins al 10 de gener de 2021 de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 hores.

 

Mocadorà Literària a la Biblioteca d'Aldaia.
Del 5 al 8 d'octubre s'obsequiarà les persones que realitzen prestem de llibres a la biblioteca i a les quals visiten l'exposició "Des de les fronteres del silenci. Carmelina Sanchez-Cutillas" amb una bossa amb forma de fruita farcida i informació sobre aquesta escriptora.

 

Dimecres 7 d'octubre

S'inaugura l'exposició "Jorge Mistral: vida, cinema i passió" organitzada pel Servei de Cultura per a commemorar el centenari del naixement d'aquest actor aldaier. L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores en l'Espai d'Art Plaza Mayor del Centre Gent Jove, en la Plaça de la Constitució. Aforament limitat a un màxim de 21 persones.

 

Dijous 8 d'octubre
Presentació de dos llibres sobre indumentària valenciana de Vicent Ferrandis Mas, integrats dins de la Col·lecció Llotgeta de Patrimoni Local. Es realitzarà en el saló de plens de l'Ajuntament d'Aldaia a les 19.00 hores. L'aforament està limitat a un màxim de 25 persones.

 

Divendres 9 d'octubre.
En el saló de plens de l'ajuntament tindrà lloc l'acte institucional de commemoració del Dia del Poble Valencià a les 11.30 hores. L'aforament està limitat a un màxim de 25 persones. Una vegada finalitzat l'acte institucional, a les 12.00 hores a les portes de l'Ajuntament s'escoltarà l'Himne de la Comunitat Valenciana per la megafonia municipal.

 

Després d'acabar l'acte institucional, en el saló de plens se celebrarà el sorteig de les 80 targetes de prepagament de 300,00 euros cadascuna emmarcades en la campanya "Comprar a Aldaia té premi". Per a participar en el sorteig és necessari registrar-se i subscriure's al newsletter de Compraldaia.com. Amb cada compra realitzada en els comerços adherits a la campanya es reben tiquets per a participar en el sorteig. Només podran utilitzar-se per a comprar als comerços de la campanya "Compra amb el Cor" organitzada per ACODA en col·laboració amb l'Ajuntament d'Aldaia i MRW (consulta les botigues en la web www.compraldaia.com). El sorteig es retransmetrà per streaming.

 

Dissabte 10 d'octubre
Concert de la Banda Simfònica i música valenciana sota la direcció de Rafael Salvador López Marchal. Es realitzarà les 19.30 hores en el TAMA. El concert forma part de la programació "Excel·lent Música de Banda 2020" de la Diputació de València. Aforament limitat a un màxim de 133 persones.

 

Diumenge 11 d'octubre
Al matí actuació del Grup de Danses de la Ronda d'Aldaia dins de la programació de la "XVII Campanya de Concerts d'Intercanvis Musicals" a les 12.00 hores en el TAMA. Està organitzada per la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. L'aforament està limitat a un màxim de 133 persones.

 

A la vesprada, a les 19.30 hores en el TAMA, es realitzarà un concert de l'Orfeó d'Aldaia amb obres de compositores valencianes i valencians, sota la direcció de J. David Obrer Castellblanch. Aforament està limitat a un màxim de 133 persones.
Instruccions especials per la Covid-19:

 

- En tots els actes, és obligatori l'ús de la màscara.
- En accedir en els edificis culturals municipals, se li prendrà la temperatura.
- És necessari higienitzar-se les mans sovint.
- Cal mantenir la distància de seguretat d'1'5 mts.
- En cap de les actuacions programades es lliurarà programa de mà imprés.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dilluns, 05 Octubre 2020 11:57