Juanjo Civera: "La cultura ha de seguir generant-se, sempre complint les mesures de seguretat establertes"

Dilluns, 05 Octubre 2020 13:20 Escrit per  Publicat en 9 d'octubre Vist 682 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entrevistem a Juanjo Civera, regidor de Cultura, Educació i Festes de Foios, qui ens ha volgut explicar en què consistirà la programació que han preparat enguany per a celebrar el 9 d'Octubre.

 

Enguany, com la resta de festivitats, el 9 d'Octubre serà una celebració distinta. Quines mesures heu pres des del consistori per a celebrar-la?

Des de la Regidoria de Cultura estem realitzant una programació cultural basant-se en la cultura segura, d'esta forma s'ha pogut dur a terme la XXVIII edició d'Escènia o l'inici de la XXII Setmana Cultural del 9 d'Octubre on tant la Regidoria, amb el concert del Diluvi i, el Cercle d'Art i el CAM Santa Cecília han realitzat diverses accions.

 

Quins actes realitzareu per a commemorar el 9 d'Octubre?

Com ja he comentat, el passat cap de setmana donarem el tret d'eixida d'esta Setmana Cultural tan especial amb el concert del Diluvi del divendres a la vesprada, organitzat per la mateixa Regidoria. El mateix divendres es van lliurar els premis del Concurs Escolar de Pintura Ràpida organitzat pel Cercle d'Art. El dissabte, els festers del Patrocini 2021 van col·laborar amb la Regidoria de Festes i Falles amb l'activitat de la Pujada al Campanar. Així mateix, el dissabte a la vesprada, el CAM Santa Cecília van desenvolupar un concert de la Banda a l'aire lliure. El diumenge al matí, el cor del CAM Santa Cecília va celebrar un concert a l'auditori de la CAM.


Este dijous dia 8 seguirem amb els actes, en esta ocasió per a lliurar el Premi FoiosCultural 2020, a títol pòstum, a Rosa Chirivella, una veïna molt estimada i gran difusora de la música i cultura tradicional valenciana. En este acte participarà l'Associació de Música Tradicional "Pepe Palau", del que ella fou creadora.


Els actes conclouran el divendres dia 9 d'Octubre a les 19:30 h, amb el concert de Pep Gimeno "Botifarra" que actuarà al Parc Rei En Jaume.

 

Com heu decidit seguir endavant amb aquesta festivitat?

Baix la premissa clara que la cultura, molt castigada durant tot este temps, ha de seguir generant-se sempre complint amb les mesures de seguretat establertes, la cultura és segura i, així ho estem demostrant.

 

Unes paraules per a tranquil·litzar i animar que la població visca aquest dia.

Tots els actes que ja s'han celebrat i els que queden per celebrar es realitzen complint escrupolosament les mesures higièniques, sols cal vindre amb mascareta i amb ganes de gaudir de tot allò que vos oferim.

 

Informa Nou Horta. Foios. Especial 9 d'Octubre

 

Modificat el Dilluns, 05 Octubre 2020 13:22