Susi Ferrer: "El 9 d'Octubre té per a tots nosaltres un component molt emotiu i és ara quan més units com a poble hem d'estar"

Dimarts, 06 Octubre 2020 14:24 Escrit per  Publicat en 9 d'octubre Vist 701 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Susi Ferrer, regidora de Cultura, Esports, Turisme i Comunicació de Torrent, no ha volgut perdre l'oportunitat de contar-nos com se celebrarà el 9 d'Octubre a la ciutat en un any tan peculiar com aquest.

 

Enguany, com la resta de festivitats, el 9 d'Octubre serà una celebració distinta. Quines mesures heu pres des del consistori per a celebrar-la?

Desgraciadament no anem a poder celebrar el nostre dia gran de tots els Valencians i les Valencianes com ens haguera agradat. No podrem eixir al carrer i fer la processó cívica on participa un gran nombre de representants de la nostra societat, de les nostres falles, de la Setmana Santa i dels Moros i Cristians; acompanyats pels nostres Grups de Ball i les colles de tabal i dolçaina que amenitzen la processó, amb les seues danses i la seua música, pels carrers on van passant. Tampoc podrem gaudir del Concert Extraordinari que ens realitzen les nostres bandes de música de la localitat en homenatge a la Real Senyera. Però, tot i això consideràvem que s'havia de celebrar un xicotet acte institucional per commemorar esta data tan important per al poble valencià.

 

Quins actes realitzareu per a commemorar el 9 d'Octubre?

Hem organitzat un acte senzill que farem el matí del 9 d'Octubre, amb membres dels col·lectius més representatius de la ciutat i la Corporació Municipal en el mateix Saló d'Actes de l'Ajuntament. Comptem amb totes les mesures de seguretat, reduint l'aforament, amb distància social i ús obligatori de mascareta. Es realitzarà la tradicional ofrena a la Real Senyera i la lectura d'una Declaració Institucional, signada per tots els partits polítics municipals, en commemoració d'este dia.

 

Per què heu decidit seguir endavant amb aquesta festivitat?

El 9 d'Octubre té per a tots nosaltres un component molt emotiu i és precisament, en moments com aquests, quan hem de transmetre un sentiment d'unitat i reivindicació com a poble. A més a més, al voltant d'aquest dia en els últims anys s'ha realitzat a la nostra ciutat una Setmana Cultural plena d'activitats organitzades per les diferents associacions culturals, mostrant que som una ciutat viva i dinàmica. Per tant, no podíem deixar passar esta data tan emblemàtica i realitzem este acte simbòlic amb molta seguretat i complint tots els protocols establits.

 

Unes paraules per a tranquil·litzar i animar que la població visca aquest dia.

Enguany no podem celebrar-ho al carrer, però sí que vull animar a tota la gent a fer-ho des de casa, celebrar-ho amb la família i aprofitant una tradició tan bonica com és la mocaorà amb els dolços típics. És un dia per a reivindicar la identitat com a poble valencià amb els nostres símbols que ens identifiquen, com són el nostre himne, la nostra Real Senyera, la nostra Cultura i la nostra llengua. D'altra banda cal recordar que la nostra comunitat té actualment les millors dades d'incidència a escala nacional de contagis, i que això, encara que no ens podem relaxar, és gràcies al treball i a l'esforç dels nostres veïns i veïnes; així que amb calma i tranquil·litat hem de continuar mantenint encesa la flama d'un poble viu i participatiu com és Torrent, amb prudència i responsabilitat.

 

Informa Nou Horta. Torrent. Especial 9 d'Octubre

Modificat el Dimarts, 06 Octubre 2020 14:33