Manises lliura el Premi 9 d’Octubre a Protecció Civil en una gala emotiva

Dimecres, 07 Octubre 2020 15:57 Escrit per  Publicat en 9 d'octubre Vist 907 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Parc dels Filtres va brillar ahir. I ho va fer per molts factors però, sobretot, ho va fer per l’emotivitat que envoltava l’ambient. Ahir a la nit l’Ajuntament de Manises va lliurar el premi més important de la ciutat, el Premi 9 d’Octubre Ciutat de Manises 2020 a l’agrupació local de Protecció Civil.

 

La gala es va celebrar en l’emblemàtic parc de la ciutat de la ceràmica davant la mirada de prop d’un centenar de persones. La nit va començar amb l’actuació de l’Orquestra de Corda de l’Ateneu Cultural Ciutat de Manises, que va interpretar pel públic la primavera i l’estiu de Vivaldi. Un reconeixement de l’Associació Nacional d’Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil va seguir a la música. Carmen Moreno, regidora de Policia i Protecció Civil va lliurar una placa d’honor i unes medalles de reconeixement per haver fet més de 400 hores durant la COVID-19 a quatre dels membres de l’agrupació local. Tot era emoció.

 

Un sentiment que va anar en augment a mesura que la gala anava avançant. L’Ajuntament de Manises va projectar un vídeo commemoratiu que resumia, de forma emotiva, tota la trajectòria de Protecció Civil Manises, amb testimonis directes dels protagonistes i les persones que cada dia treballen en coordinació amb ells. Ja es preveien les llàgrimes d’emoció quan l’alcalde, Jesús Borràs i Sanchis va entregar el premi de la nit al cap d’agrupació, Javier Jalvo Fenollosa. El plat de reflex metàl·lic elaborat pel ceramista i anterior premiat, Arturo Mora, va ser l’obsequi de l’Ajuntament de Manises a Protecció Civil.

 

A continuació, l’autenticitat va prendre protagonisme. Javier Jalvo Bermejo, subcap de l’agrupació local, va dedicar un discurs molt sentit a tots els seus companys, als conciutadans i conciutadanes i fent al·lusió als darrers mesos durs de pandèmia. «Todo pasará», va dir, amb la veu trencada i visiblement emocionat.

 

L’acte el va tancar l’alcalde, Jesús Borràs, que va reconéixer, una vegada més, el treball «extraordinari» de Protecció Civil. Una agrupació, va dir, que «ho ha donat tot 24 hores al dia, amb una eficiència i amb una coordinació amb la Policia Local que és absolutament exemplar». Amb la intervenció del màxim mandatari es va tancar la nit, no sense abans felicitar a tots els valencians i valencians pel 9 d’octubre que se celebra el divendres i escoltar, per acabar, l’himne de la Comunitat Valenciana.

 

Informa Nou Horta. Manises