Paterna millora el drenatge urbà de Fuente del Jarro per a evitar inundacions

Dimecres, 23 Desembre 2020 13:44 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 201 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha iniciat les obres per a millorar el drenatge urbà als carrers Illes Balears i Vila de Bilbao del Polígon de Fuente del Jarro.

 

Els treballs, duts a terme per Aigües de Paterna, permetran evitar les inundacions del pas inferior que uneix les fases I i II quan es produeixen pluges torrencials i/o persistents.

 

Tal com ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, "aquestes obres complementen a l'ampliació del col·lector de pluvials del túnel que es va realitzar en 2016".

 

"Amb aquesta millora" – ha continuat – "solucionem els problemes del qual ha sigut un dels punts negres del municipi quant a inundabilitat, millorant així l'accessibilitat i mobilitat d'una zona amb alta densitat de trànsit de vehicles".

 

Aquesta obra, adjudicada per un import de 36.275€ i amb un termini d'execució aproximat d'un mes, té com a objecte interceptar les aigües pluvials procedents de la part superior del túnel de carrer Vila de Bilbao que provenen dels vessants laterals del pas inferior.

 

Per a això, al voltant del vial per als vianants i de bicicletes entre els carrers Illes Balears amb carrer Illes Canàries, s'executaran 62 metres de rasa d'infiltració amb sistemes de drenatge sostenible, mitjançant tubs de PVC i amb una cobertura de grava, que permetrà una integració visual en les parcel·les annexes a les vies de FGV.

 

A més, es realitzarà una adequació dels pendents de totes dues parcel·les, i s'instal·laran mòduls de reixes així com un embornal, que connectarà tot el sistema de drenatge a la xarxa unitària existent.

 

Aquests treballs, tal com ha puntualitzat Campos, es realitzen en el mateix punt que les obres de reparació i renovació de les bigues del pas inferior, però s'han projectat perquè no es produïsquen interferències entre aquestes.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 23 Desembre 2020 13:45