Paterna inicia el procés participatiu per a elaborar el I Pla d'Infància Municipal ⁣

Dimarts, 01 Juny 2021 14:07 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 67 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna inicia demà el procés participatiu que permetrà elaborar I Pla d'Infància Municipal, un document que forma part del procés impulsat pel consistori perquè el municipi obtinga el segell CAI, Ciutat Amiga de la Infància que atorga UNICEF.

 

Així ho ha explicat el regidor d'Educació i Atenció a la Infància, David Fortea, que ha detallat que "Paterna ja té el reconeixement d'UNICEF com a Municipi Aliat de la Infància, per la qual cosa volem continuar treballant per a augmentar el benestar i la participació dels nostres xiquets i xiquetes en el desenvolupament de la ciutat que volem".

 

La posada en marxa d'aquest pla forma part de les accions del programa CAI, que incentiva la creació de Plans Locals d'Infància i Adolescència, promou la participació ciutadana dels xiquets, xiquetes i adolescents en la vida municipal i impulsa tota classe de polítiques municipals per a afavorir el desenvolupament dels Drets de la Infància i Adolescència, dinamitzant la col·laboració ciutadana i la coordinació institucional.

 

En aquest sentit, el regidor Fortea ha manifestat que "l'Ajuntament de Paterna ha vingut, i ve desenvolupant des de fa molts anys, múltiples actuacions dirigides a la Infància i Adolescència en diferents àmbits com a educació, esport, salut, cultura, oci i temps lliure, medi ambient, protecció social, sempre des d'un ferm compromís municipal i una implicada labor professional".

 

Per a l'elaboració d'aquest I Pla d'Infància de Paterna, es realitzarà, en primer lloc, un diagnòstic de la Infància i adolescència i que servirà per a conéixer l'estat de la situació, seguint els indicadors marcats per UNICEF.

 

L'estudi reflectirà l'estat de la infància i l'adolescència de 0 a 18 anys i tindrà un caràcter marcadament participatiu, amb l'objectiu de detectar necessitats de la població infantil i adolescent, la valoració dels recursos amb els quals compta el municipi i la priorització, servint de base per a l'elaboració del Pla.

 

Per a això, es realitzaran diversos processos de consulta: entrevistes i qüestionaris dirigits a actors clau adults (professorat i equip directiu de centres educatius, teixit associatiu, professionals de la salut, de Serveis Socials, AMPAS i altres ens públics i qüestionaris de participació infantil en línia als xiquets, xiquetes i adolescents a través del CLIA (Consell d'Infància i Adolescència), així com a menors de centres educatius i programes que treballen amb menors.

 

En l'àmbit de la participació pública, des de demà es realitzaran qüestionaris a peu de carrer a la ciutadania en diferents zones del municipi per a conéixer les necessitats detectades de la població infantil i adolescent i la proposta de millores per a avançar cap al benestar de la població infantil i adolescent.

 

Finalment, David Fortea ha destacat també que "s'han establit, a més, estratègies i instruments com el disseny de grups de discussió per a conéixer les opinions i idees de les persones més pròximes a la infància i adolescència del municipi i recaptar informació per al disseny de mesures d'intervenció que ens permeten avançar en la protecció dels Drets els nostres xiquets, xiquetes i joves".

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 01 Juny 2021 14:09