Paterna amplia el tancament de camins d'accés a zones boscoses per a lluitar contra els abocaments il·legals

Dimarts, 22 Juny 2021 16:04 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 406 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa tota una sèrie d’actuacions per a lluitar contra l’abocament d’enderrocs i residus il·legals en diferents zones del terme municipal. Així ho ha anunciat hui la tinenta alcalde de Mobilitat, Seguretat i Transició Ecològica, Núria Campos, qui ha explicat que “entre aqueixes actuacions destaca el tancament d’accés de més camins, una mesura amb la qual el consistori vol evitar que proliferen punts d’abocament tant en terrenys públics com en terrenys, en els quals legalment l’Ajuntament no pot actuar fins que es complisquen els terminis administratius”.

 

En aquest sentit, Campos ha indicat que “en aquests camins es col·locaran barreres amb cadenats i monticles elevats de terra i rases, que no permetran accedir amb vehicle a les persones que no siguen propietàries d’aquest”. De la mateixa manera, ha puntualitzat que “en el cas dels terrenys privats, l’Ajuntament informarà prèviament del tancament als seus propietaris, facilitant-los a més la manera d’accedir a aquest”.

 

Referent a això, la tinenta alcalde també ha afirmat que la Policia Local juntament amb els tècnics municipals ja hi han georeferenciat les zones afectades per abocaments així com aquelles susceptibles de convertir-se en punt d’abocament incontrolat. En aquestes zones, el personal de la brigada de l’Ajuntament juntament amb el de l’empresa municipal GESPA està procedint, des de hui, al tancament d’accés rodat per a evitar així que es depositen nous abocaments.

 

Paral·lelament a aquestes actuacions, els serveis municipals estan comprovant l’existència d’aquests punts, verificant la seua titularitat (pública o privada) i realitzant una acta per a determinar qualitativament i quantitativament l’abocament, segons el tipus de residu i la quantitat. Sobre la base d’això, si es tracta de punts en terrenys municipals, el consistori procedeix a la seua neteja immediata a través d’un gestor de residus autoritzat.

 

En cas que els abocaments es troben en terrenys privats, el consistori iniciarà el procés administratiu per a instar el propietari a la neteja del mateix en un termini determinat, transcorregut el qual podran imposar-se multes coercitives si no retira els abocaments. En aqueix cas, i acollint-se als terminis legals, l’Ajuntament pot executar subsidiàriament la neteja en terrenys privats, amb càrrec al titular del terreny per no complir amb les seues obligacions.

 

En aquest sentit, des del consistori ja s’ha realitzat la retirada de residus en diversos punts del municipi, com la recentment efectuada en la Partida del Rabosar, en la qual es van recollir 90 tones d’enderrocs i deixalles.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 22 Juny 2021 16:05