Paterna incrementa la vigilància en La Vallesa davant l'augment del risc d'incendis per altes temperatures

Divendres, 09 Juliol 2021 16:17 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 192 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha incrementant la vigilància al parc natural de la Vallesa davant l'arribada de les altes temperatures i l'augment del risc d'incendis forestals.

 

D'aquesta manera, la brigada forestal àmplia el seu horari durant els mesos d'estiu i es manté de manera ininterrompuda durant tot el dia per a reforçar el control d'aquesta zona i possibilitar així la primerenca detecció de qualsevol possible conat d'incendi.

 

Aquesta mesura se suma a la vigilància realitzada per la Unitat de Drons de la Policia Local de Paterna, que realitza vols periòdics per a controlar aquest pulmó verd.

 

A més, un total de 55 detectors de fum, dues càmeres òptiques i una àmplia xarxa d'hidrants formen part del sistema de detecció i protecció primerenca de la Vallesa, especialment quan es registren altes temperatures.

 

També, al llarg de tot l'any es fan treballs de silvicultura preventiva per a eliminar material combustible i es duu a terme el manteniment de les franges de seguretat entre el bosc i els habitatges.

 

La Tinenta Alcalde de Mobilitat, Seguretat i Transició Ecològica, Nuria Campos, ha anunciat que “en les pròximes setmanes estaran operatives també les torres defensives amb canons d'aigua del Projecte Guardian, que compten amb els seus propis hidrants, i que sumaran esforços en la protecció de la Vallesa i l'entorn residencial de la Canyada més pròxim a aquesta zona boscosa”.

 

“A més – ha recordat Campos – Paterna compta amb un Pla Municipal contra Incendis que recull el full de ruta per a previndre durant tot l'any els possibles incendis forestals de l'estiu”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Divendres, 09 Juliol 2021 16:18