El Cens Caní d'ADN de Paterna rep més de 2.000 sol·licituds per a registrar mascotes en menys d'un mes

Dilluns, 26 Juliol 2021 10:20 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 213 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des que el passat 1 de juliol s’obrira el termini per a la inscripció de mascotes en el Cens caní municipal mitjançant la seua identificació amb ADN que ha posat en marxa l’Ajuntament de Paterna, el consistori ha rebut 2.026 sol·licituds a través de la seu electrònica per a incorporar en el registre municipal a aquestes mascotes.

 

La regidora de Benestar Animal, Merche Navarro, ha manifestat la seua satisfacció pel “gran acolliment que està tenint del cens caní municipal mitjançant ADN, inclòs en la nova Ordenança Municipal de Benestar Animal, consolida a Paterna com a ciutat Animal Friendly, com a municipi que cuida i protegeix els seus animals i que es preocupa per la neteja de la seua ciutat”.

 

De les 2.026 sol·licituds rebudes, 892 ja han sigut tramitades i, les resoltes favorablement, ja han començat a rebre el bo a través del qual l’Ajuntament es fa càrrec de les despeses derivades del genotip d’ADN de les mascotes mitjançant una mostra de saliva en les 12 clíniques veterinàries de la ciutat adherides a la campanya.

 

La sol·licitud d’inscripció en el cens municipal d’ADN caní, que fins al 15 de setembre es realitza únicament a través de seu electrònica, podrà realitzar-se també de manera presencial a partir d’aquesta data, sent el termini màxim per a beneficiar-se de la gratuïtat de la inscripció el 31 de desembre de 2021.

 

Referent a això, la regidora Navarro també ha recordat que l’Ajuntament de Paterna, com a part de la campanya informativa, ha enviat cartes a tots els veïns i veïnes de la ciutat recordant que el registre de l’ADN dels gossos és obligatori i que, després del període gratuït, el cost serà de 35,51 euros.

 

Els resultats de les proves d’ADN s’estan registrant ja en una base de dades municipal, en la qual també s’inclouen les dades identificatives de la mascota (tipus d’animal i raça, nom, sexe, edat, etc.), el seu lloc de residència, número de llicència (en cas de races potencialment perilloses) i fins i tot l’històric d’incidències. A més, una vegada inscrits, cada mascota rep una xapa amb codi QR que permet la ràpida identificació de l’animal.

 

Tota la informació de la campanya així com el llistat dels centres veterinaris adherits a la mateixa pot trobar-se en la web municipal www.paterna.es en l’apartat Paterna Animal Friendly.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 26 Juliol 2021 10:21