⁣⁣PSPV-PSOE Paterna proposa que la sala d'exposicions de La Canyada porte el nom de l'artista paterner Álex Alemany

Dilluns, 20 Setembre 2021 12:13 Escrit per  PSPV-PSOE Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 61 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Álex Alemany Álex Alemany

El PSPV-PSOE de Paterna proposarà en el ple ordinari que se celebrarà dimecres que ve, 29 de setembre que la Sala d'Exposicions del Centre Social de La Canyada porte el nom d'Álex Alemany, l'artista veí de Paterna recentment mort.

 

Amb aquest objectiu, els socialistes han registrat una moció la que destaquen la trajectòria professional d'Alemany i la seua vinculació amb La Canyada, on residia, i amb Paterna així com amb el teixit cultural i festiu del municipi.

 

Amic de l'actor paterner Antonio Ferrandis, al qual va retratar en una de les seues obres, i autor de dos cartells anunciadors de les festes de Moros i Cristians, Álex Alemany va participar activament en una gran quantitat de projectes culturals, sent reconegut per la ciutat en nombroses ocasions.

 

Tal com ha explicat la portaveu del grup municipal socialista, Paqui Periche “Álex Alemany ha sigut un dels pintors valencians més representatius i prolífics” al mateix temps que ha assenyalat que “donar el seu nom a un espai destinat a albergar art i cultura en un dels millors tributs que podem fer a la seua persona i al seu gran llegat artístic”.

 

“La seua vinculació amb Paterna” – ha indicat Periche – “unida a la importància de la seua obra i a la seua dedicació i implicació a la vida cultural i artística del nostre municipi, fan obligat mostrar el reconeixement a aquest artista que sempre estarà lligat a la nostra història”.

 

Nascut a Gandia el 5 de gener de 1960, va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis de València així com en l'Acadèmia de Belles arts de Sant Carles, a més de viatjar per a conéixer i experimentar amb diverses tendències pictòriques d'avantguarda.

 

En 1975, va pintar les primeres obres de retorn al realisme, i en concret al realisme màgic, derivant amb el pas dels anys cap a un inconfusible estil propi. En la seua obra, destaquen nombrosos retrats que són mostra de la seua predilecció per la figura humana.

 

Informa Nou Horta. PSPV-PSOE Paterna

Modificat el Dilluns, 20 Setembre 2021 12:13