El CentroSociocultural Paco Giner, nou epicentre de serveis socials a Paterna amb 675 atencions mensuals

Divendres, 22 Octubre 2021 10:35 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 134 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El CentroSociocultural Paco Giner, la coneguda antiga terrisseria del barri d'Alborgí, s'ha convertit en l'epicentre de l'atenció social primària a Paterna.

 

L'Ajuntament ha habilitat aquest espai per a centralitzar l'atenció primària bàsica específica per als paterners i paterneres en situacions de vulnerabilitat.

 

Així ho ha explicat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, que ha assenyalat que "des de mitjan mes de setembre, traslladem diversos dels serveis socials a aquestes noves instal·lacions per a centralitzar l'atenció, promoure sinergies entre departaments i poder prestar una atenció més integral i personalitzada als veïns i veïnes que ho necessiten".

 

El centre acull diferents serveis com l'Equip Específic d'Intervenció a la Infància i Adolescència (EEIIA), Pangea, l'Oficina d'Habitatge Municipal, el Servei d'Ajuda a domicili i el Servei de Vehicle Adaptat, i és gestionat per 9 tècnics de l'empresa municipal GESPA.

 

Respecte a l'Equip Específic d'Intervenció a la Infància i Adolescència (EEIIA), desenvolupa actuacions d'atenció integral i suport a la infància i adolescència en situació de vulnerabilitat, risc o desprotecció. Les atencions poden ser individuals, grupals i/o familiars a través de tècniques d'orientació psicosocial, mediació i psicoteràpia, i es realitzen unes 200 intervencions al mes.

 

Pel que es refereix a PANGEA, servei que realitza unes 200 atencions mensuals, es tracta d'atenció individualitzada i acompanyament per a persones migrants, detectant les seues necessitats i unificant accions d'igualtat i inclusió.

 

El Centre Sociocultural Paco Giner acull també l'Oficina d'Habitatge Municipal, que gestiona les necessitats urgents de famílies paterneres així com les sol·licituds de les campanyes d'ajudes al lloguer, arribant a unes 150 atencions mensuals recurrents.

 

També en aquestes instal·lacions es recepcionen les crides i es gestionen els serveis de Vehicle Adaptat, amb uns 40 serveis mensuals, i d'Ajuda a domicili, que té en l'actualitat a unes 75 persones en el programa.

 

A més, tal com ha detallat la regidora Segura, "quan s'habilite la resta de les instal·lacions, el centre acollirà també el Centre de Dia Infantojuvenil d'Alborgí així com una exposició en honor a Paco Giner, retent homenatge a l'últim terrissaire de Paterna".

 

Informa Nou Horta. Paterna