L'Ajuntament dedica la Setmana de la Dona a les dones coveras de Paterna

Dijous, 03 Març 2022 20:47 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 246 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les dones que han nascut i/o habitat en les típiques coves-habitatge de Paterna protagonitzen l'exposició i els calendaris amb els quals arranca el conjunt d'activitats que l'Ajuntament de Paterna, a través de l'Àrea d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, ha programat amb motiu del Dia de la Dona.

 

“Donada la importància que tenen les coves per al nostre municipi i per a la identitat dels paternerners i paterneres volíem donar a conéixer la història d'aquestes emblemàtiques construccions des d'una perspectiva femenina. Les vivències, anècdotes i l'afecte que han mostrat per aquest projecte totes les participants ha fet que no sols editàrem uns calendaris, sinó que convertírem les seues històries en una exposició en homenatge a elles”, ha explicat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura.

 

Aquesta setmana ha quedat inaugurada en el vestíbul del Gran Teatre Antonio Ferrandis l'emotiva mostra Dones coveres en la qual, a través de diferents panells, es recorre la vida de 15 dones i que estarà exposada fins al pròxim 18 de març en horari de matí d'11 a 14 hores i de vesprada de 18 a 21 hores.

 

L'acte va comptar amb l'assistència d'algunes de les dones participants i va servir per a posar en valor el protagonisme que tenen les coves en la vida social i cultural de Paterna i el paper cohesionador d'aquestes dones coverrs en un temps en el qual ser dona no era senzill.

 

El calendari d'actes continua hui, 3 de març amb la celebració de l'acte commemoratiu d'Alcaldesses que van obrir camí a les 18 hores en el Teatre Capri.

 

Demà divendres, 4 de març a les 9.30 hores s'emportarà a l'escenari l'obra de teatre Micromaqué en el Centre Sociocultural El Cura. Per a tancar la setmana anterior al Dia Internacional de la Dona, el dissabte, 5 de març se celebrarà un concert en el Teatre Capri, organitzat per la Unió Musical Santa Cecília de Paterna.

 

De la mateixa manera, el dilluns, 7 de març un Punt Violeta estarà obert de 10 a 12 hores en el Centre Social La Canyada. Aqueix mateix dia es realitzarà a la Casa de la Joventut la Escape Room: La desaparició.

 

Es reprendrà enguany, d'altra banda, la tradicional Marxa Cívica amb motiu del Dia Internacional de la Dona el dia 8 de març. S'iniciarà a les 11 hores en el Parc Central i, posteriorment, es procedirà a la lectura d'un manifest, que enguany serà a càrrec d'un institut de la ciutat.

 

El divendres 11 de març s'inaugurarà a les 19 hores l'exposició La generació de la postmemòria. Dones i actes de resistència per a la salvaguarda de la memòria a Paterna. Estarà disponible fins al dia 18 a la sala d'exposicions Josep Herrero “Jeroni” del Gran Teatre Antonio Ferrandis. La lectura teatralitzada Un crit en la foscor, que es realitzarà el dilluns 28 de març a les 17.30 h en la Sala d'actes del Centre Social de La Canyada, posarà el fermall a tot un mes dedicat a honrar el paper de les dones.

 

Totes les activitats estan subjectes als protocols anticovid recomanats per les autoritats sanitàries.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 03 Març 2022 20:48