Paterna convoca els premis literaris dels seus LVIII Jocs Florals

Dimecres, 13 abril 2022 15:05 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 175 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha convocat la LVIII edició dels seus Jocs Florals, el certamen literari amb més d'un segle d'història concebut per a mantindre la tradició i contribuir a la creativitat artística i narrativa.

 

En paraules de la regidora de Cultura, Turisme i Foc, Teresa Espinosa, “aquest certamen és una clara aposta municipal per la creació i la sensibilitat literària, reforçant les arrels amb la nostra cultura i les nostres tradicions i posant en valor els coneixements sobre la nostra Vila, les nostres tradicions i les nostres festes”.

 

Els/as interessats/as a participar en aquesta nova convocatòria de Jocs Florals podran fer-ho fins al 20 de juny de manera presencial, a través de les Oficines d'Atenció al Ciutadà, o bé de manera telemàtica mitjançant sol·licitud en la seu electrònica. Els treballs, que hauran de ser inèdits i originals, podran entregar-se en castellà o valencià per a la modalitat de prosa i únicament en valencià per a la categoria de poesia. El mateix autor o autora només podrà presentar una obra a cada premi.

 

En la primera categoria hi haurà tres premis: Flor Natural, amb una extensió de 100 versos, dotat de 1.000€; Torre d’Or, amb 50 versos dedicats a la ciutat i una recompensa de 400€; i Torre d’Argent, que tindrà 50 versos sobre el Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer i un premi de 400€.

 

El dia 19 d'agost se celebrarà aquesta nova edició dels Premis Literaris Vila de Paterna LVII Jocs Florals en una cerimònia on es farà lliurament dels diferents guardons. Per part seua, el veredicte del jurat serà inapel·lable i es comunicarà telefònicament a les persones guanyadores abans de l'acte.

 

Quant a les creacions de prosa, es repartiran 3.000€ entre diversos guardons, com: Premie Ajuntament de Paterna-Universitat de València “Estudi monogràfic sobre un tema territorial de Paterna i/o de la comarca de l'Horta Nord”, Relat curt, Contes infantils escrits per adults, Premi de prosa “Relat ambientat a la Paterna Mora i Cristiana” o el Premi de prosa “Històries reals o fictícies sobre nostra Cordá i/o qualsevol manifestació festiva lligada a la pólvora”, entre altres.

 

Els principals patrocinadors que col·laboren amb l'Ajuntament de Paterna són la Federació d’Intercomparses de Paterna, Interpenyes de Paterna, Grup de Danses Xafarnat, A3 Paterna, Junta Local Fallera i la Real Confraria del Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer. Les bases completes per a poder participar en els LVIII Jocs Florals poden trobar-se en el portal web de l'Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 13 abril 2022 15:06