L'Ajuntament de Paterna aprova un Pla de Prevenció d'Addiccions per a 2022-2025

Dimecres, 11 Mai 2022 15:03 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 156 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha aprovat el Pla de Prevenció d'Addiccions per al període 2022-2025, un projecte municipal que es basa en les línies estratègiques de la prevenció, entre la ciutadania paternera, de les conductes addictives tant a substàncies com de comportaments o hàbits.

 

Referent a això, el Tinent d'Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández, ha indicat que “aquesta planificació se centra en la prevenció en els àmbits escolar, familiar, comunitari, així com en la prevenció selectiva”.

 

Aquest programa, aprovat en l'últim ple ordinari, ha sigut elaborat per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Paterna. Es tracta d'un servei especialitzat del consistori que s'encarrega de desenvolupar programes amb l'objectiu de reduir o evitar l'ús i abús de drogues, així com d'altres conductes addictives, alhora que promou hàbits de vida saludables.

 

Per a poder elaborar el Pla de de Prevenció d'Addiccions de Paterna s'ha obtingut informació a través de l'experiència de la UPCCA, així com dels resultats obtinguts de plans anteriors. D'altra banda, també s'ha realitzat una aproximació a la situació actual dels consums de drogues, així com conductes d'ús o abús de tecnologies i jocs d'atzar.

 

Així mateix, aquesta planificació es troba fortament vinculada a altres plans sectorials de Paterna com el Pla Municipal d'Igualtat de Dones i Homes o el Pla Municipal d'Infància i Adolescència. Tot això, al costat de les variables sociodemogràfiques que el consistori ha analitzat de manera prèvia, ha possibilitat desenvolupar aquest programa preventiu.

 

Finalment, Julio Fernández, ha assenyalat que “factors com la desocupació, l'aïllament amb el qual lídia la població migrant o la pobresa poden resultar de risc per a alguns sectors de la ciutadania i per aquesta raó es duu a terme l'acció preventiva, adaptant-se a la circumstàncies de cada grup poblacional”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 11 Mai 2022 15:04