Els uniformes reciclables de la Policia Local, la nova aposta de Paterna pel medi ambient

Divendres, 27 Mai 2022 12:51 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 105 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa una nova iniciativa per a promoure el reciclatge i la conservació del medi ambient. El cos de la Policia Local ha començat a utilitzar uniformes reciclables amb l'objectiu d'afermar el seu compromís amb la protecció del planeta.

 

I és que tal com ha assenyalat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “el projecte d'economia circular que duu a terme el consistori comença per incloure en el vestuari dels agents corprens amb un percentatge de materials reciclats però també reciclables”.

 

En aquest sentit, Campos ha explicat que “aquesta és una iniciativa innovadora que permet estalviar espai, reutilitzar els materials rebutjats i cuidar alhora del medi ambient”.

 

Els teixits dels vestits de la Policia Local de Paterna són 100% sostenibles i estan dissenyats per a permetre la seua reutilització, alhora que s'empren en la seua producció plàstics recuperats de l'oceà. A més, aquests components que s'usen en la seua confecció permeten la seua reutilització de manera il·limitada.

 

D'altra banda, el disseny compta amb menor quantitat de costures per a facilitar la seua separació a l'hora de ser reciclats.

 

Fins ara, a causa de motius de seguretat, els uniformes que quedaven en desús havien de ser emmagatzemats indefinidament o destruïts per complet. Amb aquest projecte, s'aconsegueix no sols incrementar la reutilització dels materials, sinó que també se cessen les emissions que es podien arribar a realitzar a l'hora de desfer-se d'aquesta roba oficial.

 

El procediment de reciclatge s'inicia en els contenidors instal·lats a l'Ajuntament i les dependències policials. Nuria Campos ha assenyalat que “l'empresa que elabora els uniformes és l'encarregada de recollir els vestits descartats, classificar-los i processar les peces sense cost addicional per al consistori”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Divendres, 27 Mai 2022 12:51