Les dones coveres de Paterna, exposició permanent a la biblioteca de la Cova Gran

Dimarts, 21 Juny 2022 16:40 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 88 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna converteix en permanent l'exposició dedicada a les dones coveres amb l'objectiu de visibilitzar la història de la localitat a través d'una mirada femenina.

 

“Les coves habitatges són un símbol del municipi, per aquest motiu, ser cover o covera representa el màxim arrelament a la nostra ciutat” ha assenyalat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, qui també ha explicat que “a través de 15 dones coveres que comparteixen la seua història, podem conéixer més sobre el passat i la tradició de Paterna”.

 

L'exposició està disponible de manera permanent en les instal·lacions de la biblioteca La Cova Gran perquè els veïns i veïnes que ho desitgen puguen visitar-la en qualsevol moment. Tal com ha destacat Segura, “hem buscat una ubicació on la ciutadania gaudisca de la col·lecció i on també la població més jove puga descobrir més sobre Paterna, per això hem triat la biblioteca”.

 

La mostra fotogràfica repassa la història del municipi a través de les memòries personals de dones que van viure o van estar vinculades a les coves. Aquests habitatges que són tot un distintiu paterner sempre han tingut una gran rellevància cultural. No obstant això, en els últims anys han adquirit, a més, un gran interés turístic, arran de que Pedro Almodóvar rodara la seua cèlebre pel·lícula “Dolor i Gloria” entre les parets emblanquinades de les coves.

 

Aquestes característiques cases van tindre i encara tenen un gran protagonisme en la vida social i cultural de Paterna. Per aquest motiu el consistori ha volgut unir aquest fet a l'important paper de les dones en un particular homenatge.

 

El mes de març passat ja es va realitzar una exposició temporal en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, amb motiu de la celebració del Dia de la Dona. A més, l'Ajuntament va editar un calendari per a 2022-2023 amb el mateix fil conductor.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 21 Juny 2022 16:41