Paterna adequa l'entorn del cementeri i instal·la una estàtua en honor a Leoncio Badía

Dimarts, 05 Juliol 2022 14:35 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 91 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna està duent a terme les obres d'adequació de l'entorn del cementeri municipal. El consistori instal·larà, a més, una estàtua dissenyada pel prestigiós artista Nassio Bayarri, en honor al qual fora l'enterrador en l'època dels afusellaments, Leoncio Badía.

 

La Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, ha assenyalat que “mitjançant aquesta actuació s'adequarà l'entorn al valor patrimonial que posseeix el cementeri de Paterna i es retrà homenatge a la valuosa labor de l'enterrador republicà Leoncio Badía que va lluitar per mantindre el record i l'honor de les víctimes dels afusellaments”.

 

Les obres, la finalització de les quals està prevista per a després d'estiu, permetran el reasfaltat i senyalització de l'àrea d'estacionament, així com adequació de l'eix per als vianants pròxim a la façana sense retirar l'arbratge de la zona ni modificar l'edifici del cementeri.

 

D'altra banda, aquesta intervenció comportarà una ampliació de la capacitat del pàrquing. Dels treballs resultaran 51 places d'aparcament per a cotxes, 5 per a motos, 2 per a vehicles de mobilitat reduïda i un per a automòbils elèctrics, amb una preinstal·lació de carregadors.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 05 Juliol 2022 14:36