Prop de 2.000 persones es van donar cita en “Arrelats Paterna” per a celebrar la riquesa social i cultural de la ciutat

Dimarts, 27 Setembre 2022 09:37 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 40 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Prop de 2.000 persones van celebrar diumenge en el Parc Central de Paterna la riquesa social i cultural del municipi a través de l'acte “Arrelats Paterna”, un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Paterna per a homenatjar els orígens dels seus veïns i veïnes nascuts en les diferents ciutats i Comunitats Autònomes d'Espanya.

 

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va destacar en el seu discurs que “Paterna és terra d'acolliment, una ciutat solidària i hospitalària que cuida de la seua gent i presumeix de les seues arrels i del seu cor”.

 

El primer edil va estar acompanyat del President de la Casa d'Astúries a València, Santiago Sopelana, el Directiu i la Reina de la Federació Valenciana de Casas Regionales a la Comunitat Valenciana, en un esdeveniment emotiu i entranyable que va comptar amb l'assistència de diferents representants de casa regionals i associacions de Paterna.

 

“Gràcies per ajudar-nos a fer de la nostra pàtria xiqueta, com ens defineix el nostre himne, una terra gran, forta i diversa, que us abrigalla i us protegeix”, va afegir el primer edil durant la seua intervenció.

 

En aquesta ocasió l'acte va estar dedicat al Principat d'Astúries i durant la jornada es van oferir espectacles musicals com el concert de la cantant paternera Lucía Casani o la interpretació d'un conjunt de Gaiters, a càrrec de la Casa d'Astúries de València.

 

En finalitzar, després de sonar l'himne d'Astúries i Paterna, es va repartir entre les persones assistents raciones d'un dels plats tradicionals asturians: la favada.

 

La jornada va comptar, a més, amb un missatge molt especial del President del Principat d'Astúries, Adrián Barbón, que va fer arribar una salutació per als 152 asturians i asturianes que resideixen a Paterna. També es va projectar un vídeo de l'asturiana més longeva a Paterna, Consuelo Camacho.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 27 Setembre 2022 09:37