El 90% de la ciutat de Paterna s'il·lumina ja amb tecnologia Led

Divendres, 07 Octubre 2022 09:45 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 75 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna està ultimant la renovació de la il·luminació a tecnologia Led de tots els seus barris, en els quals ja s'ha substituït 5.570 punts de llum, una actuació que suposa un estalvi total de 549.000Kwh, 126.000 euros a l'any i una reducció anual de 160 tones de CO₂.

 

Hui dia, ja s'ha executat el 90% del projecte mitjançant el qual s'ha dut a terme la renovació de les lluminàries en diferents barris i vies del nucli urbà, com les avingudes Blasco Ibáñez, Vicente Mortes, Corts Valencianes, 1r de Maig, Conde Montornés, Mallent i Meri, plaça del Poble o el carrer Major, entre moltes altres del terme municipal.

 

Després de completar aquest nou enllumenat, que té en compte els límits d'emissió a l'hemisferi superior que marca la normativa del Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió (R.E.B.T.), s'aconseguirà un estalvi energètic total de 610.000Kwh i econòmic de 140.000 euros i una reducció anual de 177,63 tones de CO₂ a l'any.

 

La regidora de Serveis, Mercedes Navarro, ha assenyalat que “gràcies al nou enllumenat no sols es millora la il·luminació i seguretat de Paterna, sinó que també s'aconsegueix un gran increment de la nostra eficiència i sostenibilitat urbana”.

 

Aquesta actuació se suma a la substitució amb tecnologia Led de tot l'enllumenat públic dels sis parcs i àrees empresarials de Paterna que el consistori va dur a terme l'any passat i que converteix a la ciutat en un municipi més sostenible, més segur i més eficient.

 

Finalment, Navarro ha recordat que “aquest projecte de substitució de tot l'enllumenat públic és una de les propostes plantejades per l'Executiu Socialista que els veïns i veïnes de Paterna van votar a l'inici de la present legislatura per a la seua implantació a través del procés de participació pública sobre les Inversions Financerament Sostenibles i Obertes”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Divendres, 07 Octubre 2022 09:46