Paterna, un dels primers municipis d'Espanya a aprovar definitivament l'Ordenança d'abolició de la prostitució

Dimarts, 11 Octubre 2022 14:50 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 121 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha aprovat de manera definitiva l'Ordenança Municipal abolicionista de la prostitució i l'explotació sexual, convertint a la ciutat en una de les primeres localitats d'Espanya a liderar la lluita contra la prostitució, incorporant al seu marc jurídic municipal un reglament que sanciona aquelles conductes que es duguen a terme a la ciutat per a afavorir la demanda i el consum de la prostitució.

 

La nova normativa ha sigut aprovada definitivament en l'últim ple municipal de setembre després de passar el període d'exposició pública. Impulsada des de les regidories de Seguretat i Igualtat, l'Ordenança ha sigut realitzada per un gabinet de persones expertes i recull mesures de caràcter jurídic, així com recursos psicosocials que es treballaran amb els agents implicats una vegada es pose en marxa.

 

Basada en el model d'ordenança abolicionista facilitat per la Generalitat Valenciana, el reglament està concebut per a defensar i protegir les dones víctimes de la prostitució i explotació sexual, garantint al seu torn la convivència en els espais públics de manera que tota la ciutadania puga exercir lliurement els seus drets.

 

Amb la seua aprovació, Paterna posa de manifest la seua determinació en la lluita contra la prostitució, al ser una de les primeres ciutats d'Espanya a aprovar definitivament un règim de sancions en el municipi a aquelles conductes que afavorisquen la demanda i el consum de la prostitució, fent així un pas més en la defensa dels drets de la dona.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 13 Octubre 2022 09:28