L'Ajuntament de Paterna i Creu Roja signen un conveni per a protegir persones vulnerables del municipi

Divendres, 21 Octubre 2022 09:51 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 149 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna i Creu Roja han signat un conveni de col·laboració per a impulsar a Paterna el projecte Benestar Personal i Activació Social, que té com a objectiu fer costat a les persones i les famílies en situacions de vulnerabilitat, afectades per la crisi econòmica, que s'ha vist accentuada després de la pandèmia.

 

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha subscrit l'acord al costat de la Presidenta de Creu Roja València, Nieves Dios en les noves oficines que l'organització humanitària ha obert en el número 20 de l'avinguda Blasco Ibáñez de la localitat, unes instal·lacions que el primer edil ha visitat al costat del Tinent Alcalde de Protecció a les Persones, Julio Fernández i la regidora d'Inclusió Social, Isabel Segura.

 

El primer edil ha apuntat que “amb aquest conveni facilitem als nostres veïns i veïnes l'accés als serveis oferits per l'organització, mentre que també afermem el compromís i la col·laboració existent entre el nostre Ajuntament i Creu Roja amb l'objectiu d'oferir solucions i ajuda a la població *paternera més vulnerable”.

 

Aquest projecte pretén fer costat a les persones residents a Paterna que es troben en una situació de vulnerabilitat, patint les conseqüències de la crisi socioeconòmica que viu el país i les conseqüències de la COVID-19. Es tracta de persones derivades de Serveis Socials de l'Ajuntament o que ja perceben la Renda Valenciana d'Inclusió.

 

D'aquesta manera, a través d'aquest projecte es proporcionarà als paterners i paterneres atenció de manera integral i individualitzada, tallers de competències personals i transversals, lliurament de béns de primera necessitat, acompanyament, espais de trobada i foment d'oci saludable.

 

El programa de Creu Roja a Paterna es completa amb suport a persones migrants i refugiades, especialment des de l'inici de la crisi a Ucraïna enguany.

 

Més de 260 persones de Paterna ja reben l'atenció de Creu Roja, gràcies a la labor de personal tècnic i 35 persones voluntàries. En l'equip hi ha figures especialitzades en treball social, psicologia i orientació laboral.

 

En aquest nou local de Creu Roja, l'entitat oferirà tots aquests serveis i assistència als ciutadans que així ho requereixen, igual que en la seu que també tenen en el centre cultural d'Alborgí.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Divendres, 21 Octubre 2022 09:52