Paterna crea una Taula Local per a millorar la Formació Professional en la localitat

Dilluns, 24 Octubre 2022 10:10 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 129 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha celebrat la seua primera Taula Local per la Formació Professional amb l'objectiu de millorar la seua qualitat i augmentar el seu prestigi, convertint-la en una alternativa formativa més atractiva per a la joventut paternera.

 

Des del començament d'aquesta iniciativa s'ha fet palesa l'estreta vinculació amb el teixit empresarial, ja que la primera trobada i constitució de la taula s'ha celebrat en les instal·lacions de Sothis Ciberseguretat, empresa situada en el Parc Tecnològic, en un acte que va estar presidit per l'Alcalde de Paterna i responsable de l'àrea d'Indústria, Empresa i Universitat, Juan Antonio Sagredo, el President i Director General de GRUP NUNSYS (Nunsys+Sothis), Paco Gavilán, i la directora general d'Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones.

 

Tal com va expressar el primer edil i responsable de l'àrea d'Indústria, Empresa i Universitat, “aquesta trobada és un espai, no sols per a posar en comú proposades de millora i línies estratègiques d'actuació per a aquest camp formatiu, sinó també per a connectar diferents perfils professionals amb el nostre gran teixit empresarial i el seu ecosistema innovador”.

 

Durant la seua intervenció, Sagredo també va recordar la ferma aposta de Paterna per la FP que es veu reflectida al Campus d'FP en Biotecnologia i Ciberseguretat (CAPCIBI) que l'Ajuntament ha projectat sobre una part dels terrenys militars del nucli urbà de la ciutat.

 

La Taula Local d'FP, creada per l'Ajuntament de Paterna, compta amb la presència del primer edil així com de tots els representants de l'àmbit formatiu d'FP de la localitat, tècnics municipals, agents de les associacions i parcs empresarials de la ciutat (Redit, CEEI, Parc Científic…), representants sindicals, així com de plataformes com LABORA i associacions com Pactem Nord.

 

En aquest sentit, Sagredo ha assenyalat que “la situació actual requereix d'actuacions de potenciació de la FP, on la corresponsabilitat i l'acció conjunta són imprescindibles per a aconseguir uns objectius que són comuns, perquè no hi ha Formació Professional de qualitat sense empresa, però tampoc hi ha empresa de qualitat sense treballadors ben formats”.

 

El principal objectiu d'aquesta plataforma és l'anàlisi de les necessitats formatives de les empreses i l'oferta educativa per a proposar solucions de millora. A més, també se centra en realitzar un seguiment del camp formatiu de la FP a Paterna, en la línia de les polítiques educatives de la Generalitat Valenciana, tenint en compte la seua transversalitat en tots els àmbits.

 

A més, aquest òrgan facilitarà a la població més jove l'entrada en el mercat de treball a través de sinergies i coordinació entre els centres d'FP, la connexió entre el sector empresarial i els centres educatius com a fonts de talent, la participació en l'orientació professional dels joves, l'enfocament dels plans educatius cap a un vessant innovador i obert a Europa, així com el desenvolupament de programes de transició escola-treballe.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

Modificat el Dilluns, 24 Octubre 2022 10:11