Paterna consciència a l'adolescència del municipi sobre la violència de gènere a través de xarrades-monòleg

Dijous, 27 Octubre 2022 17:47 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 140 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, va organitzar ahir una sèrie de xarrades-monòleg per a conscienciar i sensibilitzar a els/as adolescents contra la violència masclista.

 

L'educadora social, Marina Marroquí, especialitzada en violència de gènere, va utilitzar l'humor per a parlar dels diferents tipus de violència de gènere, especialment de la violència sexual en l'adolescència.

 

L'Auditori Antonio Cabeza del municipi va acollir ahir les diverses ponències que es van celebrar per a un públic adolescent i juvenil que va acudir des de diferents centres educatius. La primera sessió, celebrada a les 9.30 hores, va reunir els/as participants del Projecte Sara i Escuela2, mentre que a les 11.30 hores els alumnes i alumnes de l'IES La Canyada, del Liceu Hispà, de l'IES Henri Matisse, de l'IES Doctor Peset i de l'Escola Per a Adults van assistir a la xarrada de Marroquina.

 

La regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, ha indicat que “a través d'aquesta mena de ponències permetem a la població més jove de Paterna que prenga consciència sobre la violència masclista, a més de dotar-li d'eines per a la seua detecció precoç i prevenció”.

 

“Gràcies a aquesta iniciativa, que tracta també el tema des de l'experiència personal de la ponent Marina Marroquí, qui és conferenciant TEDtalk i ja ha format a més de 100.000 joves per tota Espanya, s'ajuda els i les joves a construir un pensament crític i reflexiu respecte a aquesta mena de violència”, ha explicat Segura.

 

A més, aquest matí a les 12.00 hores s'ha donat lectura enfront de la porta de l'Ajuntament al Manifest contra la violència de gènere, com cada últim dijous de mes. En aquest sentit, el consistori ja està preparant el calendari d'esdeveniments per a celebrar el pròxim 25 de novembre el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 27 Octubre 2022 17:48