Compromís per Paterna: "El municipi torna a perdre una subvenció de prop de 200.000 euros"

Dilluns, 14 Novembre 2022 13:44 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 178 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna ha informat que l’ajuntament de Paterna haurà de tornar un muntant de prop de 200.000 euros per la pèrdua de dues subvencions atorgades l'any 2021 per la Conselleria de Polítiques Inclusives destinades als serveis socials de la localitat. Davant aquest fet, el regidor de la formació, Carles Martí, ha indicat que “és un tema molt seriós, en un any on la gent està recuperant-se de la pandèmia, i les necessitats d’atenció primària s’han multiplicat, l’executiu socialista no ha sigut capaç de contractar al personal adient per a fer front a l’augment de la càrrega de treball”.

 

Des de Compromís indique que “la Conselleria de Polítiques Inclusives ha enviat dos escrits a l’ajuntament de Patena on demana la devolució de part de dues subvencions per no haver justificat la despesa que se li va adjudicar per a contractar personal per a l’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament. Les subvencions, corresponents al contracte “Programa”, per a contractar personal per atendre als més desfavorits de la localitat hagueren suposat la contractació de 5 persones per atendre els serveis socials bàsics. El fet és que l’ajuntament no va contractar aquestes persones i per això la Conselleria li reclama la devolució d’eixes quanties”.

 

“Aquest fet, junt amb la fugida de personal de l’àrea a causa de la falta de coordinació i a les condicions de treball deficitàries, fa que no es puguen cobrir aproximadament el 40 % de les places necessàries segons el contracte “Programa” amb la Generalitat. Des de Compromís reclamem que es posen a treballar ja de veres per tal de poder donar el servei que la ciutadania de Paterna necessita i contractar a tot el personal que tenen cobert amb els fons de la Generalitat”, assenyalen les mateixes fonts.

 

Carles Martí apunta al respecte que “cal recordar que la Generalitat Valenciana subvenciona a l’ajuntament de Paterna vora 3 milions d’euros entre totes les partides de serveis socials, el que significa que si feren la feina tindrien el personal necessari per a donar un servei òptim al nostre poble. Aquest fet malauradament el tornarem a veure el pròxim any, donat que en l’any 2022 tampoc s’han cobert totes les places subvencionades per la Generalitat, amb el que estaran obligats a tornar de nou part de la subvenció que ja han cobrat per aquesta anualitat”.

 

“L'atenció a la gent més desfavorida és un tema capital per a Compromís i per això anem a treballar, perquè a partir de les eleccions vinents el govern de Paterna tinga la prioritat posada en els més febles, en aquells que més ho necessiten”, manifesta per concloure el mateix regidor.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna