Compromís per Paterna planteja un pla integral d’accessos al barri de Terramelar

Dimarts, 15 Novembre 2022 13:21 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 143 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna ha anunciat hui la posada en marxa dels treballs per presentar d'ací a poc temps un pla integral d’accessos que pose fi als problemes de mobilitat que pateix des de fa anys el barri de Terramelar. És per aquesta raó que el regidor de la formació, Carles Martí, ha anunciat que “des de Compromís per Paterna encetem els treballs per donar solució al principal problema del barri, que és l’afecció que provoca el tràfic provocat tant pel mateix barri com per Fira València”.

 

Des de la formació informen que “donat que es tracta d’un problema global a la zona, estem treballant per coordinar els esforços de les diferents administracions en la solució definitiva. En eixe sentit, estem valorant les possibles solucions tant en el nus amb la V31 com en la zona de Fira València amb Burjassot i Benimàmet.

 

“Les polítiques de mobilitat actuals van en la línia presentada per Compromís, on la permeabilització dels entorns afavoreix els desplaçaments tant interns com externs, eliminant l'efecte cul-de-sac actual del barri, on l'existència d’una única eixida i entrada provoca que el barri estiga condicionat als esdeveniments de Fira València o inclús a les inclemències meteorològiques”, argumenten les mateixes fonts.

 

“El disseny de les connexions del barri ha d’anar encaminat a vulebaritzar els accessos i l’obertura de nous enllaços que permeta'n diferents opcions de mobilitat. Al mateix temps, aquest nou disseny, permetria la incorporació de vies de vianants segures, tant d’accés a la zona de Fira València, com del mateix nucli urbà, inclús permetria la creació de carrils ciclopeatonals d’unió amb València capital, la zona de les universitats, etc.”, assenyala Carles Martí.

 

El mateix regidor conclou indicant que “el redisseny del barri, junt amb l’adequació dels transports públics existents permetria la completa transformació del dia a dia dels nostres veïns i veïnes, facilitant l’accés tant al seu lloc de treball, als centres escolars o a les zones d’esbarjo de tota l’àrea metropolitana. Cal obrir la ment de cara a les noves necessitats de mobilitat que la reacció al canvi climàtic ens està posant davant, les accions han de ser urgents i clares per apostar per un barri de Terramelar modern, accessible i sostenible. Des de Compromís, ens reunirem a les diferents associacions del barri per ultimar el seu disseny i escoltar les aportacions i suggeriments que tots els nostres veïns i veïnes hi vulguen fer”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna