Compromís per Paterna presenta una campanya del 25N dirigida principalment als homes

Dilluns, 21 Novembre 2022 13:26 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 116 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna presenta hui la campanya dissenyada amb motiu del 25 de Novembre de 2022, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Al llarg de la setmana, i fins al proper divendres,25N, es duran a terme diferents accions de sensibilització a la ciutadania en general i als homes en particular, “perquè la violència masclista és cosa de tots, és el lema amb el que encetem aquesta campanya”, destaca la regidora de Compromís Neus Herrero..

 

“No podem oblidar que la violència masclista és la primera causa de mort entre les dones de entre 15 i 44 anys en tot el món i que 7 de cada 10 dones sofrirà violència física o sexual en algun moment de la seua vida. Enguany, a Espanya, han augmentat tots els indicadors de violència masclista. De fet una de cada dos dones han patit violència per ser dones, més de 4 milions han patit violència física i quasi 3 milions han patit violència sexual al llarg de la seua vida. La Comunitat Valenciana presenta la tercera taxa més alta de víctimes de violència masclista, i Paterna no és una excepción”, assenyala Neus Herrero.

 

Informen des de la formación que “des del col•lectiu de Dones de Compromís per Paterna s’ha elaborat un tríptic informatiu sobre violència masclista en el que es desmitifiquen fakes com que la majoria de les denúncies per violència masclista són falses o que la violència no té gènere. Les dades mostren que les denúncies falses suposen un 0,007% del total i que més del 86% de les víctimes mortals per violència masclista són dones a mans dels homes. Per altra banda també s’informa dels recursos locals, autonòmics i estatals i els telèfons d’interès als que poder acudir davant una situació de violència masclista”.

 

“A més el tríptic té un apartat dirigit específicament als homes perquè moltes conductes, per desgràcia sovint més quotidianes del que pensem, contribueixen a perpetuar la violència masclista. I és que no sols les agressions físiques son violència. Controlar a la teua parella, el seu mòbil, xarxes socials, forma de vestir, forçar-la a mantindre relacions o fer-la sentir inferior per desgràcia està a l’ordre del día, especialment entre els més joves. O el fet de pagar per sexe a dones prostituïdes i explotades sexualment, evidentment també és violència, i un terç dels homes reconeix haver-ho fet”, destaca Neus Herrero.

 

La mateixa regidora manifesta per a concloure que “per això des de Compromís per Paterna llancem esta campanya de sensibilització al carrer i entre els més joves, que es completa amb un vídeo per a xarxes socials. Perquè la violència masclista comença abans del que penses i si calles i no fas res per canviar, eres còmplice”.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna