Paterna organitza un taller de prevenció d'agressivitat i conductes violentes en la infància i adolescència

Dilluns, 05 Desembre 2022 09:26 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 72 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria d'Atenció a la Infància i Educació, ha organitzat un taller de prevenció de conductes violentes en la infància i adolescència, mitjançant la teoria de la inclinació, que permet identificar-les, tractar-les i realitzar una intervenció per a revertir-les.

 

El regidor d'Atenció a la Infància i Educació, David Fortea, ha destacat “la importància de detectar i previndre qualsevol classe de violència en les conductes de xiquets, xiquetes i adolescents que puguen comportar-los més problemes en la seua vida adulta o bé derivar en problemes de salut mental”.

 

El taller ha consistit en l'explicació al personal dels centres docents de la ciutat de la teoria de la inclinació. A través d'aquest model explicatiu es tracta d'identificar els trets de la persona en relació amb una mena d'inclinació o un altre, classificar els tipus de criança existents, la seua influència en els comportaments juvenils i les maneres de previndre a temps conductes juvenils violentes, problemes mentals o fins i tot derives suïcides i autolesions.

 

“En aquestes actuacions es contempla la col·laboració del personal docent, de l'àrea d'Educació i les mateixes famílies”, ha assenyalat Fortea, qui ha explicat que “la intervenció ha de ser un procés transversal on siguen presents totes les facetes de la vida del xiquet o xiqueta, ja que entenem que la comunitat educativa no la conformen únicament els centres escolars, sinó tota la societat”.

 

El ponent encarregat d'impartir el taller va ser l'educador Vicent Prieto, que compta amb 48 anys d'experiència en l'ensenyament públic. Prieto és llicenciat en Psicologia, Filosofia i Ciències de l'Educació, professor catedràtic d'Orientació Educativa i mestre d'Educació Prevalguera i Educació Especial, també forma part de la Junta Rectora del col·legi de Pedagogs i Psicopedagogs, així com de la International Attachment Network.

 

“En aquest sentit, des de l'Àrea d'Educació, desitgem poder continuar treballant en aquesta línia de prevenció i intervenció per a optimitzar al màxim la qualitat de vida de la infància de la nostra ciutat, objectiu central del projecte de Paterna, Ciutat Educadora”, ha afegit el regidor.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 05 Desembre 2022 09:28