El palau de l'Ajuntament de Paterna renova la seua imatge recuperant els seus colors originals

Dijous, 15 Desembre 2022 16:13 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 67 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha renovat la seua imatge, pintant l'edifici consistorial després de més de 20 anys sense renovar la pintura en aquesta construcció. S'han emprat uns colors que recuperen la gamma cromàtica més similar a la que originalment tenia el palau senyorial, recorrent a tons naturals similars al cromatisme de morter de calç existent.

 

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha autoritzat aquesta intervenció, en tractar-se d'un edifici parteix del Patrimoni Cultural Valencià, considerat Monument Històric Artístic d'Interés Local i Bé d'Interés Cultural.

 

Tal com ha assenyalat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “per a aquesta actuació s'ha utilitzat pintura al silicat, a causa de la gran resistència en exteriors que ofereix aquest tipus de colors”.

 

L'edifici de l'Ajuntament de Paterna va ser en els seus orígens el palau senyorial dels comtes de Villapaterna i la seua construcció va estar a càrrec de l'arquitecte Antonio Gilabert Fornés. A mitjan segle XIX va passar a ser utilitzat com a escola, residència de mestres i més tard com a alberg per a pobres.

 

L'any 1877 va passar a les mans del banquer Enrique Trénor Bucelli, qui el va emprar com a residència privada i en 1921 es va reconvertir en hospital per a malalts i ferits.

 

Ja en el segle XX es va destinar aquesta construcció a caserna de la Guàrdia Civil, presó temporal i més tard va arribar a ser sala d'exposicions, fins que finalment va ser utilitzada com a casa consistorial.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 15 Desembre 2022 16:14