L'Ajuntament i Aigües de Paterna conclouen un projecte que redueix fins a un 40% el consum d'aigua en empreses

Dijous, 15 Desembre 2022 16:33 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 74 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa mixta Aigües de Paterna, ha conclòs un projecte demostratiu amb l'objectiu de, mitjançant l'ús de tecnologies que permeten l'estalvi d'aigua i la sensibilització en bones pràctiques, optimitzar el consum d'aigua, reduir el cost econòmic i millorar la sostenibilitat ambiental.

 

Aquesta iniciativa, els resultats de la qual es recolliran en una guia pràctica amb consells i recomanacions sobre un ús eficient de l'aigua, ha demostrat que les empreses participants en el projecte han aconseguit reduir fins a un 40% el consum d'aigua. Per a aconseguir aquesta disminució s'han emprat sistemes per a la reducció de la capacitat de cisternes, la instal·lació de maneres de doble descàrrega, així com l'ús d'electrodomèstics amb alta eficiència energètica.

 

També s'han implementat mesures relatives al cabal de l'aigua i les aixetes, com la introducció de mecanismes que permeten obertura en dues fases, la d'airejadors, difusors i els tancaments automàtics amb temporitzadors. Tot això per a evitar els cabals excessius, reduint considerablement la quantitat d'aigua expulsada per segon.

 

Per part seua, la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, ha explicat que “aquest projecte destaca la implicació, tant de l'Ajuntament de Paterna com d'Aigües de Paterna, en els últims anys a l'hora d'apostar per una política de sostenibilitat, ús eficient i economia circular de l'aigua”.

 

S'ha estructurat aquest projecte en tres fases. La primera tracta de definir punts de consum, anàlisi de factures i consum mitjançant telelectura, així com detecció de possibles fugides. La segona fase se centra en la definició d'accions concretes, mitjançant objectius assolibles i mesurables, segons punts de consum. La tercera i última part està enfocada al seguiment i anàlisi dels objectius aconseguits.

 

“Aquest projecte és només un dels molts que duu a terme l'empresa mixta Aigües de Paterna al costat del consistori, com també ho són el control d'abocaments, que ha permés la reducció considerable de la contaminació de l'aigua en els últims anys, o el Projecte GUARDIAN, que reutilitza aigua depurada per a la prevenció d'incendis forestals en el Parc Natural del Túria”, ha assenyalat la Tinenta Alcalde Campos.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 15 Desembre 2022 16:34