Comencen les obres del bulevard que connectarà Montecanyada amb la resta de La Canyada

Dijous, 19 Gener 2023 16:49 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 34 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El nou bulevard, que discorre per la carretera de Pla del Pou, crearà un recorregut per als vianants a banda i banda del vial, amb punts de connexió transversal entre tots dos nuclis de població, permetent a més l'accés segur de els/as escolars als diferents centres educatius de la zona


La Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos ha explicat que “gràcies a aquesta actuació aconseguirem optimitzar la mobilitat urbana entre aquests dos nuclis de Paterna, oferint un itinerari més segur per a veïns/as i escolars”


Aquesta obra contempla la incorporació de vegetació i arbratge, la limitació de la velocitat rodada i la redirecció de la recollida d'aigües pluvials amb la finalitat de millorar l'entorn urbà i la seguretat per als vianants

 

L'Ajuntament de Paterna ha començat les obres de bulevarización de la carretera de Pla del Pou que connectarà Montecanyada amb la resta de La Canyada.


Aquesta actuació, que compta amb una inversió de 755.775 euros, suposarà també la creació d'una ruta cicle-per als vianants segura, que podran utilitzar els/as escolars dels diversos centres educatius emplaçats en la zona.


Així ho ha anunciat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, qui ha explicat que “gràcies a aquesta actuació aconseguirem optimitzar la mobilitat urbana entre aquests dos nuclis poblacionals de Paterna, oferint un itinerari més segur per a la ciutadania i els escolars de la zona”.


“En una primera fase, la ruta arribarà fins un dels centres educatius i en la segona part dels treballs, s'executarà la connexió fins al Cultivable”, ha detallat Campos.


Per a dur a terme la intervenció, s'ha plantejat la creació d'un recorregut a banda i banda del vial, amb punts de connexió transversal entre tots dos nuclis poblacionals. Aquest itinerari permetrà també l'accés segur als centres escolars situats en la zona.


D'altra banda, s'ha projectat la creació d'un carril bici longitudinal al llarg de la carretera Pla del Pou amb l'objectiu de generar una ruta ciclopeatonal entre el carrer 29 i la rotonda d'accés al Cultivable i Camí del Comte.


Referent a això, Campos ha assenyalat que “instaurarem també una àrea de velocitat rodada limitada amb l'objectiu de potenciar la seguretat de vianants i reduir les emissions sonores i de gasos, amb el consegüent benefici mediambiental”.


A més, s'incorporarà també vegetació i arbratge i es redirigiran les cunetes de recollida d'aigües pluvials i les residuals amb la finalitat de millorar aquest entorn urbà. També s'actualitzaran les lluminàries i se sortejaran les línies de telecomunicacions.

Modificat el Dijous, 19 Gener 2023 16:50