La pólvora i el foc acomiaden a la Imatge Pelegrina de la Mare de Déu a Paterna

Dimarts, 24 Gener 2023 15:40 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 27 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La mascletà de Paterna, disparada ahir en Parc Central de la ciutat en honor a la Geperudeta, ha sigut la primera que ha presidit la Imatge de la Verge en tota la seua història


Un cercaviles estàtic de coets de luxe va acompanyar a la Verge en el seu camí fins a la Plaça Enginyer Castells, on la ciutat va acomiadar a la Geperudeta amb un castell de focs artificials


Durant l'emotiva rebuda a la “Mareta”, celebrat als peus del palau consistorial, el primer edil li va imposar la Insígnia d'Or adornada amb una cinta amb motius de la bandera de Paterna

 

Paterna es va acomiadar de la Imatge Pelegrina de la Mare de Déu Dels Desamparats amb la pólvora i el foc com a protagonistes. La Plaça Enginyer Castells, enfront de l'Ajuntament de Paterna, va ser l'encarregada de rebre i acomiadar a la Verge, tancant el cicle d'actes organitzats amb motiu de la visita de Geperudeta.


La imatge religiosa va arribar a la ciutat el dissabte al matí on va ser rebuda per l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, el rector de l'Església Sant Pere del municipi, Juan Antonio Cabanes, i al vicerector de la Basílica de la Verge dels Desemparats, Álvaro Almenar, al costat de la corporació municipal, entitats festeres locals i multitud de veïns i veïnes que van voler acompanyar a la Mareta en la seua arribada a Paterna.


Les 21 Salves i la Dansà a càrrec de Xafarnat i de la Colla Gatzara van precedir al moment en el qual el primer edil va imposar la Insígnia d'Or de la Vila de Paterna a la Mareta, amb motiu de la celebració del centenari de la seua coronació canònica, distinció que el primer edil va col·locar en el mantell del xiquet.


Després de finalitzar, la Imatge Pelegrina, acompanyada en tot moment pels Seguidors de la Verge, es va dirigir a la Plaça del Poble, porteada per representants de la Federació Intercomparses, la Junta Local Fallera, la Federació d’Interpenyes i la Real Confraria de Santíssim Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer.


Amb l'acompanyament musical de la Banda del Centre Musical Paternense, es va produir enfront de l'Església de Sant Pere la trobada del Santíssim Crist de la Fe amb la Mare de Déu. Un ram de focs artificials va concloure el moment de la rebuda.


Aqueix mateix dia, a la vesprada, es va celebrar la Missa d’Infants abans d'obrir el temps de visita a la Verge per a totes les associacions municipals i particulars. Es va fer un res del Sant Rosario abans de l'Eucaristia Solemne i la Vigília en la parròquia, on va passar la nit la Imatge.


El diumenge el trasllat es va iniciar des de l'Església de Sant Pere fins al Convent de les Dominiques i després es va dirigir al cementeri municipal, on es va realitzar un respons per a totes les persones difuntes.


En finalitzar, la Verge i la seua comitiva es van dirigir a l'avinguda Vicente Mortes, on els Amics del Camí de Paterna van realitzar una ofrena floral als peus del monument que s'ha emplaçat en honor a la Geperudeta i que constitueix l'última obra de l'escultor Nassio Bayarri.


La Banda de Cornetes i Tambors NSDR de la Coma va acompanyar a la Mare de Déu fins al Parc Central, on es va disparar una Mascletà en el seu honor, la primera que ha presidit la Imatge en tota la seua història.


El diumenge a la vesprada la Solemne Missa celebrada en la Plaça del Poble va permetre a tots els veïns i veïnes acomiadar-se de la Imatge Pelegrina abans de la seua partida.


Un cercaviles estàtic de coets de luxe, com una de les tradicions de foc més representatives de la ciutat, va donar pas a la Verge en el seu camí fins a la Plaça Enginyer Castells. Enfront de l'edifici consistorial el rector Juan a..ñ’’
Cabanes es va acomiadar en nom del municipi abans de llançar 21 salves i disparar el castell de focs artificials, que va posar punt i final als actes de la seua visita.

Modificat el Dimarts, 24 Gener 2023 15:40