Els menjadors escolars 365 dies a l'any de Paterna van repartir més de 19.000 menús en 2022

Dijous, 26 Gener 2023 09:09 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 53 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els menjars s'ofereixen en els menjadors dels col·legis públics Cervantes i La Coma de manera ininterrompuda durant els caps de setmana, festius i períodes de vacances per a complementar el servei de menjador escolar


El regidor d'Atenció a la Infància i Educació, David Fortea, ha explicat que “aquesta iniciativa, que l'Executiu Socialista va posar en marxa l'any 2015, té com a objectiu proporcionar alimentació diària i equilibrada per a la infància sense recursos del municipi”


Aquest servei de menjador escolar s'ofereix a través d'un servei d'àpats en modalitat de “pícnic” per a portar que permet una major accessibilitat i comoditat per a les famílies i evita la possible estigmatització dels xiquets/as pel seu ús presencial

 

El servei de menjador escolar 365 dies a l'any que presta l'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa Gestió i Serveis de Paterna, ha repartit durant 2022 un total de 19.016 menús. La prestació es realitza de manera permanent i ininterrompuda durant tot l'any en dos col·legis públics de la ciutat: el CEIP Cervantes i el CEIP La Coma.

Així ho ha anunciat el regidor d'Atenció a la Infància i Educació, David Fortea, qui ha destacat que “aquest programa, posat en marxa en 2015 per l'equip de govern socialista, s'ha consolidat com un servei fonamental per a moltes famílies de Paterna, especialment després de la crisi energètica i la pujada de la inflació que hem experimentat durant l'últim any”.

El servei, dirigit a totes aquelles famílies que són remeses a través dels Serveis Socials municipals, s'ha prestat diàriament durant els períodes vacacionals escolars, inclòs el període estival comprés entre juny i setembre, així com en els dies no lectius.

A més, coincidint amb les festes nadalenques, el dia 24 de desembre el pícnic es va acompanyar d'un kit de papereria, dolços, torrons, massapans i ampolletes d'oli d'oliva. D'altra banda, el 6 de gener, dia de Reis, Ses Majestats d'Orient també van fer arribar regals als xiquets i xiquetes usuaris d'aquest servei.

Els menjars s'ofereixen en els menjadors dels col·legis públics Cervantes i La Coma els caps de setmana, festius i períodes de vacances, complementant al servei de menjador escolar, de manera que els xiquets i xiquetes sense recursos compten amb un menú diari i equilibrat de manera ininterrompuda durant tot l'any.

Referent a això, Fortea ha assenyalat “amb aquesta mesura ens assegurem que la totalitat de la infància paternera es trobe amb les seues necessitats bàsiques cobertes, de manera que cap xiquet ni xiqueta de la nostra ciutat passe fam durant els períodes en els quals els centres escolars romanen tancats”.

Finalment, el regidor d'Atenció a la Infància i Educació ha destacat “el compromís de l'executiu socialista amb aquest servei que ens permet estar prop dels xiquets i xiquetes que més el necessiten, i continuar ajudant a la nostra ciutadania perquè a Paterna ningú es quede arrere”.

Modificat el Dijous, 26 Gener 2023 09:10