Paterna, referent en la Comunitat i a Espanya per la seua implicació en l'erradicació de l'explotació sexual

Dimecres, 01 Febrer 2023 19:01 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 53 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La consellera Gabriela Bravo i l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, han mantingut hui una reunió a l'Ajuntament en la qual han acordat la impartició de cursos de formació per a la Policia Local, així com la creació d'un Pla Integral d'Atenció a les víctimes de la prostitució

 

Sagredo ha destacat que “encara que no existeix un problema de prostitució a Paterna, som una ciutat progressista i compromesa amb la igualtat en la qual es lluita contra aquesta forma d'explotació i, per aquest motiu, el passat 19 d'octubre va entrar en vigor l'Ordenança Municipal Abolicionista de la Prostitució”

 

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit hui amb l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, per a valorar l'aprovació de l'Ordenança Municipal Abolicionista de la Prostitució per part de l'Ajuntament de Paterna, un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya a elaborar i implantar aquest reglament.

Durant la trobada també han sigut presents la Tinenta Alcalde de Seguretat, Nuria Campos, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, el Director General de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, així com el Cap de la Policia Local, Rafael Mestre.

El primer edil, que s'ha mostrat satisfet perquè Paterna s'haja convertit en tot un referent per la seua implicació en l'erradicació de l'explotació sexual, ha destacat que “encara que no existeix un problema de prostitució a Paterna, som una ciutat progressista i compromesa amb la igualtat en la qual es lluita contra aquesta forma d'explotació i, per aquest motiu, el passat 19 d'octubre va entrar en vigor aquesta Ordenança en el nostre municipi”.

Per part seua, la consellera Bravo ha felicitat l'Alcalde i a l'Ajuntament de Paterna “per ser un dels primers municipis a aprovar l'Ordenança d'Abolició de la Prostitució, ja que de moment només 9 de les 540 localitats de la Comunitat Valenciana han dut a terme l'aprovació d'aquest reglament amb tanta celeritat”.

Tal com ha destacat Bravo “volem una Comunitat lliure de prostitució, ja que és una forma de violència de gènere i no podem tolerar una societat en la qual el cos de la dona siga objecte de venda, sinó que necessitem una societat lliure d'explotació sexual”.

“Per això és tan important que els ajuntaments, com ha fet Paterna, s'impliquen en la lluita contra la prostitució”, ha afegit la consellera.

Durant la reunió també s'ha acordat la impartició de cursos de formació per a la Policia Local, de manera que els agents estiguen formats per a poder detectar i combatre aquest tipus d'activitats, així com la creació d'un Pla Integral d'Atenció a les víctimes de la prostitució per a ajudar-los en aspectes sanitaris, psicològics, així com per a permetre'ls construir el seu projecte de vida.

El consistori va aprovar aquest reglament de manera definitiva el mes d'octubre passat, convertint-se, d'aquesta manera, en una de les primeres localitats d'Espanya a comptar amb un marc legal per a lluitar contra la prostitució.

Seguint la proposta de la Conselleria per a protegir els drets de les víctimes del sistema de prostitució, aquesta normativa municipal sanciona el consum de prostitució per a lluitar contra aquesta.

Impulsada des de les regidories d'Igualtat i Seguretat, l'ordenança municipal té en compte tant mesurades de caràcter jurídic com recursos psicosocials que permeten la defensa de dones víctimes de l'explotació sexual, alhora que es garanteixen la convivència en els espais públics.

Modificat el Dimecres, 01 Febrer 2023 19:01