Sara Palma realitzarà un pla de protecció i recuperació per a posar en valor entorn de la Torre i les coves de Paterna

Dimarts, 07 Febrer 2023 14:32 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 30 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La candidata a l'alcaldia de Paterna pel Partit Popular es compromet a portar cap un pla per a la conservació del nucli històric del municipi, posant en valor els més de 18.000 metres quadrats d'aquest entorn protegit.


Les cases cova són una construcció típica del municipi de Paterna, arribant a haver-hi més de mig miler d'habitatges amb aquestes característiques l'any 1945, però el pas del temps i la falta de regulació municipal ha fet que moltes d'elles es deterioren o desapareguen.


L'alcaldable ha visitat hui l'entorn al costat del diputat autonòmic Luis Martínez, responsable de cultura del grup Popular en les Corts, i L'Associació Veïnal Cuevas de la Torre i adjacents, per a donar a conéixer la situació d'abandó en la qual es troba el centre històric de Paterna, declarat Bé d'Interés Cultural.


En 2018 l'actual alcalde socialista anunciava la regeneració de l'entorn de la Torre i les coves de Paterna amb una inversió pròxima als 2 milions d'euros. Els veïns del barri es lamenten que 5 anys després aquesta actuació seguisca sense dur-se a terme, pese al perill que suposa tindre zones barrades per l'esfondrament de les coves propietat de l'Ajuntament.


El Partit Popular insisteix en la importància de realitzar un estudi geològic per a conéixer l'estat del sòl abans de realitzar cap actuació més. L'alcaldable explica que “una vegada sapiem que és segur intervindre, ens agradaria endreçar tot el perímetre anivellant el sòl amb arlita perquè siga transitable, al mateix temps que es respecten els pendents naturals necessaris per a evitar filtracions en les coves que hi ha davall”. Els populars volen adequar la zona amb il·luminació, càmeres de vigilància i camins transitables.


Sara Palma té per davant un objectiu ambiciós: millorar l'estat de manteniment i neteja de tots els carrers de Paterna, incloent-hi l'entorn històric de la torre i les coves, famós per aparéixer en la pel·lícula ‘Dolor i glòria’ d'Almodóvar.


L'alcaldable es lamenta “el que hauria de ser el barri més bonic de Paterna és actualment un focus de delinqüència, botellons i deposicions canines”.


Els populars es comprometen a treballar de manera conjunta amb els veïns propietaris de les coves, per ser els principals afectats per la deterioració de la coberta, fruit de la inacció de l'Ajuntament socialista en els últims 8 anys.


També es comprometen a crear una ordenança municipal per a, a poc a poc, recuperar l'aspecte original de les coves i sol·licitar la denominació BIC (Bé d'Interés Cultural) per a tot el conjunt, no sols per a algunes zones com ve succeint.

Modificat el Dimarts, 07 Febrer 2023 14:33