L'Ajuntament de Paterna aconsegueix la inserció laboral del 47% de l'alumnat del seu programa de formació i ocupació

Dimecres, 15 Març 2023 12:21 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 60 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Empreses com El Corte Inglés, el Registre de la Propietat de Paterna, Bauhaus, Carrefour o Dialprix han decidit incorporar a les seues plantilles a alumnes/as del projecte formatiu


L'ocupabilitat de l'alumnat en aquesta tercera edició del programa formatiu POEFE, que s'ha desenvolupat a Paterna, ha sigut del 47%, mentre que en la segona va aconseguir el 40% i la primera el 17%

 

L'Ajuntament de Paterna, a través del seu programa formatiu POEFE Paterna Integra’t, ha aconseguit la inserció laboral del 47% del seu alumnat en la seua tercera edició.

En la primera edició del projecte es va aconseguir inserir un 17,3%, 9 persones del total de 52 alumnes/as formats/as. La segona edició va presentar un percentatge d'inserció del 40,7%, trobant ocupació 22 de les 54 persones que van finalitzar el curs. Finalment, la tercera edició ha aconseguit un percentatge del 47,5% abans de finalitzar la totalitat dels itineraris, amb 19 de 40 estudiants col·locats/as en empreses.

Al llarg de les tres edicions del programa s'han contractat alumnes/as en empreses com El Corte Inglés, el Registre de la Propietat de Paterna, Bauhaus, Carrefour o Dialprix, que han decidit incorporar a les seues plantilles a participants d'aquest projecte de formació i ocupació.

El Tinent d'Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández, ha destacat que “les dades de la inserció laboral del POEFE Paterna Integra’t posen en valor la important aposta que realitzem per l'ocupació i pel creixement econòmic de la nostra ciutat”.

El Programa Operatiu d'Ocupació Formació i Educació (POEFE) Paterna Integra’t és un projecte cofinançat per l'Ajuntament de Paterna i el Fons Social Europeu, que té com a objectiu la inserció sociolaboral de les persones desocupades del municipi.

El POEFE compta amb pràctiques en empreses, un punt molt rellevant que permet a els/as estudiants posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant el curs.

“La iniciativa compta amb cinc itineraris: Serveis auxiliars de perruqueria, Perruqueria, Activitats auxiliars de comerç, Activitats de venda i Activitats de gestió administrativa”, ha assenyalat Fernández.

En els plans docents s'inclouen assignatures específiques i també matèries transversals. D'altra banda, s'imparteixen tutories grupals i individuals, sessions d'orientació laboral, a més d'organitzar-se jornades i tallers centrats en la cerca de treball, habilitats socials, així com formació professional.

Modificat el Dimecres, 15 Març 2023 12:22