La X edició dels Premis Sintonia reuneix a tota la societat paternera en una emotiva gala

Divendres, 26 Mai 2023 07:47 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 45 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Gran Teatre Antonio Ferrandis va acollir ahir a prop de 500 persones en el lliurament dels Premis Sintonia de Llibertat, concedit a les Falles de Paterna, Solidaritat a Mans Unides de Paterna, Igualtat al Club de Gimnàstica Rítmica Torrepaterna, Justícia Social a Cors Solidaris i Premi Especial Francisco Borruey per al Grup Teatre Nosaltres

La Gala de lliurament de premis va comptar amb la presència i intervenció de l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, encarregats d'obrir i tancar l'acte, respectivament

Sagredo va manifestar el seu orgull per la gran quantitat de persones, col·lectius i entitats locals que, amb la seua labor, contribueixen a fer de Paterna una ciutat més solidària, més amable i més justa i els va agrair la seua “sintonia amb els valors de la vida perquè serveixen d'estímul per a fer-nos a tots més solidaris, més agraïts i més feliços”

Prop de 500 veïns i veïnes s'han donat cita en la X edició dels Premis Sintonia que els socialistes de Paterna han celebrat amb un emotiu acte en el qual s'ha reconegut la labor de cinc col·lectius de la ciutat que treballen per a fer de Paterna un lloc més solidari, més compromés i més amable.

El Gran Teatre Antonio Ferrandis va ser el lloc triat per a fer lliurament d'aquests guardons, que van aconseguir congregar a centenars de persones en les quals estaven representades la pràctica totalitat del teixit social, associatiu, festiu, cultural, esportiu i veïnal de la ciutat.

L'acte, va comptar a més amb la presència i intervenció del secretari general dels socialistes i Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, que va estar acompanyat per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, així com per membres de l'equip de govern socialista.

Durant l'obertura, Sagredo va posar en valor la importància de comptar a Paterna amb persones, entitats i col·lectius implicats i preocupats a millorar la nostra ciutat i la nostra societat al mateix temps que va recordar que “els premis de hui, i els d'aquestes deu edicions, són un agraïment merescut, molt merescut, a tot allò que està bé. Perquè aqueix és el vertader sentit i l'objectiu dels Premis Sintonia: agrair i reconéixer que, ací a Paterna, estem envoltats de persones i d'associacions increïbles”.

“Gràcies a totes les persones i associacions que sintonitzen amb la nostra ciutat, que sintonitzen amb el cap i amb el cor, que sintonitzen amb els valors de la vida i que serveixen d'estímul a altres per a fer-nos a tots més solidaris, més agraïts i més feliços”, va destacar el primer edil durant el seu discurs.

Per a aquesta X edició, els Premis Sintonia han reconegut amb el Premi Llibertat a les Falles de Paterna pel seu important paper en la cultura paternera com a exponents de la llibertat d'expressió, la sàtira i la crítica humorística, que han recollit el guardó de la mà de la consellera Gabriela Bravo.

Per part seua, Mans Unides Paterna ha rebut el Premi Sintonia a la Solidaritat, en reconeixement a totes les accions, com els Sopars de la Fam o els mercats ambulants solidaris, que l'organització duu a terme en el municipi amb l'objectiu de recaptar fons per a les persones més vulnerables i necessitades.

El Club de Gimnàstica Rítmica Torrepaterna ha sigut el guanyador del Premi Sintonia a la Igualtat en reconeixement a la seua trajectòria esportiva amb una pedrera de gimnastes de diverses generacions que han aconseguit posicionar a la ciutat en el panorama esportiu nacional.

Quan el Premi Sintonia de Justícia Social, ha sigut per a Cors Solidaris per la seua col·laboració recaptant fons per al Projecte Casa Aspanion per a xiquets amb càncer, que permetrà que els menors que reben tractament en hospitals valencians compten amb una residència plenament equipada.

Enguany, el Premi Especial Francisco Borruey s'ha concedit al Grup de Teatre Nosaltres, per la seua trajectòria cultural i social que tant ha enriquit Paterna i que tan bons moments ha donat als paterneros i públic assistent a les seues obres, convertint-se en un referent cultural per a la ciutat. La candidata a les Corts Valencianes en la llista del President Ximo Puig, Sonia Borruey, ha sigut l'encarregada de fer lliurament d'aquest guardó.

Fundats en 2010 pel PSPV-PSOE de Paterna, els Premis reconeixen el potencial i el valor social de les iniciatives que s'emprenen des de Paterna perquè servisquen d'estímul a la resta de la societat paternera.
L'objectiu d'aquests guardons és contribuir a la conscienciació i sensibilització d'empreses, associacions, col·lectius i veïns i veïnes del municipi sobre la importància dels valors de llibertat, igualtat, solidaritat i justícia social.

Modificat el Divendres, 26 Mai 2023 07:47