Claramonte: “Cs està viu i present, han vingut molt afiliats i dirigents a acompanyar-nos en la nostra festa”


El portaveu de Ciutadans (CS) Torrent, Raúl Claramonte, ha reivindicat “el seu projecte de centre, de sentit comú, que evite els extrems” després del típic esmorzar de Sant Blai que ha compartit amb afiliats de la formació liberal.


En la mateixa línia, Claramonte ha assegurat que “Cs està viu i molt present a Torrent, València i la resta d'Espanya”. “Encara ens queda molta guerra que donar”, ha advertit, al mateix temps que ha defensat “el treball molt seriós que CS està fent a Torrent”.


En aquest sentit, ha explicat, “ens queden uns mesos d'explicar molt clar a la gent tot el que CS ha aconseguit per a Torrent, que és molt a favor de les famílies i els autònoms”.


Finalment, l'edil de la formació liberal ha convidat a tots els torrentins i torrentines a participar en la festa perquè “després de tres anys molt durs de pandèmia Sant Blai torna a ser al carrer i cal gaudir-lo”. A la celebració s'han sumat, entre altres càrrecs del partit liberal, la síndica en Les Corts, Mamen Peris, l'alcalde de Vilamarxant, Xavier Jorge, el secretari d'organització provincial, Jorge Ibáñez, i el secretari autonòmic de Joves CS, Nacho Sánchez.

¿A qué oposiciones puedo optar en 2023?

Divendres, 03 Febrer 2023 15:15

¿Tienes ganas de lograr una plaza fija en la Administración General de Estado? Preparar una oposición es la mejor forma de acceder a ello y lograr un sueldo estable que te garantice llegar a final de mes. Cada año podrás optar a una nueva convocatoria, por tanto, será cuestión de comenzar cuanto antes para asegurarte un futuro en la Administración. De hecho, si comienzas ya, puede que este 2023 sea tu año.

Si nunca has preparado oposiciones, es habitual que al principio te surjan miles de dudas tales cómo qué cuerpo debo elegir en función de mi perfil, cuáles son los que ofrecen un mayor número de plazas. Por todo ello, lo ideal es que contactes con profesionales que te informen de forma personalizada y te faciliten todas las opciones disponibles en cada momento.

¿Cuáles son las oposiciones más demandadas para 2023?

Las oposiciones que se publican todos los años son numerosas y variadas. Esto se debe a que las Administraciones demandan personal de forma continuada, cualquier aspirante, independiente de su titulación, puede optar a una plaza en el Estado o en otros organismos pero, ¿cómo podemos saber cuáles son las que se ofertarán próximamente y los requisitos que hay que cumplir para optar a ellas? A continuación, te dejamos con una lista actualizada:

Ayudantes de Instituciones Penitenciarias

Todos los años se convocan oposiciones para ayudantes de Instituciones Penitenciarias. Con una gran oferta de plazas. Si tu sueño siempre ha sido hacerte con una de estas, en 2023 podrías lograrlo. ¿Te animas a ponerte en serio con ellas este año?

Administrativo del Estado

En la categoría de administrativo del Estado también hay muchas plazas a las que podemos optar todos los años. Ideal para aquellos que quieren cambiar su situación laboral, ahora podría ser momento que siempre has estado esperando. ¿Buscas más información al respecto? ¡Visita este enlace para enterarte de la actualidad de este cuerpo!

Policía nacional

¿Te gustaría formar parte de la Policía Nacional, pero no acabas de tenerlo claro? Las oposiciones para este cuerpo se convocan todos los años ofreciendo excelentes perspectivas de futuro a todo aquel que decide presentarse. Estabilidad asegurada y un buen sueldo. Este 2023 cambia tu suerte y prepárate para convertirte en Policía Nacional.

Agente de Hacienda Pública

Con cientos de plazas convocadas todos los años, la de agente de Hacienda Pública es otra oportunidad para cambiar tu futuro laboral. Son muchas las personas que se lo plantean y, aunque como el resto de los cuerpos requiere esfuerzo y dedicación, la recompensa merece la pena.

Correos

La Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos es otra de las que publica convocatorias con cifras de plazas elevadas. De esta manera, si tienes vocación hacia el servicio público y quieres una estabilidad laboral real, igual conviene que mires qué necesitas para participar en las pruebas oficiales de este cuerpo. ¿Te animas con ello?

En definitiva, son muchas las oposiciones a las que podemos optar en este año 2023 que no ha hecho más que empezar. Sabiendo las que mejor se adaptan a tu perfil, seguro que te resulta más sencillo prepararla. ¿A qué esperas para informarte y comenzar con tu estudio?

La campanya de foment del comerç local “A Alfara de tot i a prop” continua repartint alegries en la població. Sergio Navarro ha sigut el guanyador del mes de gener. L’afortunat va omplir la seua participació en la farmàcia Remedios Valls, comerç que en Nadal també va ser un dels establiments que va repartir sort entre els seus clients.


Sonia Rodado, regidora de Desenvolupament Local de l'Ajuntament d'Alfara del Patriarca, indica que aquesta iniciativa està tenint molt bona acceptació tant pels establiments com pel veïnat. “L’afortunat rep vals per valor de 150 euros per a ser gastats a les tendes de la localitat”, explica Rodado. Aquest ha sigut el quart mes de la campanya, que continua activa fins a agost.


El procediment d’aquesta campanya és el següent: a les persones que fan compres superiors a 10 € en els comerços d'Alfara se'ls entrega una papereta que han de depositar en les urnes situades en espais municipals (ajuntament, Espai Jove i poliesportiu). Cada mes s'uneixen tots els cupons i s'extrau una papereta guanyadora, el titular d'aquesta obté 150 € per gastar als establiments de la població adherits a la campanya. Aquesta iniciativa s’inicià en octubre i finalitzarà en juliol de 2023. Amb aquesta proposta el consistori vol donar visibilitat i recolzar la xarxa comercial d’Alfara del Patriarca.

El consistori ha adquirit 4 dispositius TASER Husha TX200P per a ús dels agents

 

El cos policial de Massamagrell va ampliar el passat 1 de febrer les seues competències quant a Seguretat Ciutadana mitjançant la realització del Curs de Dispositius Elèctrics de Control i Defenses Elèctriques.


L'Ajuntament de Massamagrell va adquirir quatre dispositius TASER Husha TX200P per a ús dels agents, i aquest curs els ha format i capacitat per a poder usar-los eficaç i eficientment, aprofundint l'origen i els tipus d'armes d'electroxoc, així com els efectes que produeix l'electricitat en el cos humà.


Paco Gómez, alcalde de Massamagrell, explica que “és necessari proveir de teoria i pràctica bàsica a la Policia Local per a un ús segur i efectiu dels Dispositius Elèctrics de Control”.
“L'objectiu d'aquest curs de formació dirigit als nostres professionals és augmentar la seguretat del patrullatge i de les intervencions mitjançant l'ús d'armes no letals”, afig el regidor Seguretat Ciutadana, Edmundo Boria.


Massamagrell, al costat d'altres municipis de la Comunitat Valenciana, se suma així a la posada en coneixement i a l'ús d'aquestes armes de defensa policial que, pel que sembla, comencen a adquirir rellevància dins de les forces i cossos de seguretat.

Se sumen al dron "Fènix_1" amb millores tecnològiques com una cambra tèrmica

 

L'Ajuntament d'Alboraia i la Policia Local han presentat els dos nous drons que ja formen part de la flota municipal. Es tracta de dos drons nous, batejats com "Fènix_2" i "Fènix_3", que s'unixen al primer model que ja estava en funcionament.

 

Ahir es realitze la presentació oficial en la central de la Policia Local d'Alboraia, al costat de Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, i Sebastián Torres, regidor de Seguretat Ciutadana.

 

Aquests nous drons permetran millorar la vigilància aèria del municipi, així com donar una ràpida resposta davant situacions d'emergència. El "Fènix_2" compta amb un zoom de 48 aument, i una cambra tèrmica que pot ajudar a buscar persones perdudes en situacions de poca llum. A més incorpora un sistema de detecció d'obstacles millorat per a evitar col·lisions a gran altura. El "Fènix_3" permet elevar-se per damunt de les persones sense cap risc, té dimensions reduïdes per a facilitar el vol en llocs inaccessibles, i una funció de seguiment i vols programats.

L’acte va congregar més d’un centenar de persones i va comptar amb la presència de Joan Baldoví, diputat al Congrés, i d'Isaura Navarro, consellera de Transició Ecològica

 

Compromís per Paterna va donar en la vesprada d’ahir el tret d’eixida cap a les eleccions municipals que es celebraran al mes de maig amb un acte de presentació de candidatura a l’Auditori Antonio Cabeza de la localitat i al qual van acudir més d’un centenar de persones. Un acte que va comptar amb la presència del diputat al Congrés, Joan Baldoví, i de la consellera de Transició Ecològica Isaura Navarro, i on es va presentar oficialment la llista que estarà encapçalada per Carmen Gayà.

 

Juanma Ramón, portaveu local de la formació, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’acte afirmant que “estem més que satisfets de la llista que presentem en aquestes pròximes eleccions, una llista molt potent, de gent amb moltes ganes de treballar per construir una Paterna millor. Una llista encapçalada per una persona que va mostrar com de bé treballa al seu pas com a regidora, tant al govern com a l'oposició. Paterna necessita altre tipus de polítiques, unes polítiques encaminades a millorar el dia a dia dels paterners i les paterneres i aquesta llista és l’única opció per garantir que eixos canvis es produïsquen”.

 

La candidata a l’alcaldia, Carmen Gayá, va manifestar durant la seua intervenció que “amb l’equip que hem format a la candidatura estic convençuda que el canvi a Paterna és possible, un canvi necessari, cap a unes polítiques més progressistes, on la participació ciutadana, la protecció de les persones, la cura del nostre entorn natural i dels animals i els serveis públics tinguen la importància que han de tindre. La ciutadania de Paterna ja no veu en tan bons ulls les polítiques de foto i vídeo i actes gloriosos de les dues últimes legislatures d’aquells que han governat el nostre poble, ens demanen ser escoltats, ser partícips del dia a dia del seu poble i açò és el que nosaltres els oferim i, com s’ha demostrat, els únics que podem garantir-ho”.

 

“Compromís hem fet moltíssima tasca en els últims anys per dignificar la nostra terra, una terra que altres havien tacat de corrupció, hem treballat de valent per millorar la vida de les persones, hem fet moltes transformacions en educació, hem millorat les xifres de treball, hem protegit a la ciutadania amb la renda valenciana d’inclusió i hem demostrat que sabem fer les coses millor econòmicament que altres governs que han tingut els valencians i les valencianes, tothom ho sap, i és conscient, que som exemple de gestió per a altres comunitats, però queda molt per fer i volem fer més”, va destacar el diputat al Congrés Joan Baldoví.

 

Per la seua part, la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, va assenyalar que “Compromís és garantia d’un millor futur per a les persones, el nostre treball al Botànic ha aconseguit que els valencians i les valencianes estiguen molt més orgullosos de la seua terra, esta transformació que hem aconseguit ha d'anar a més. Som la constatació que les coses poden canviar, que no tots els partits som el mateix, que Compromís és necessari perquè arribe un tercer Botànic amb el qual es continue avançant cap a un millor futur per a les pròximes generacions i evitar tornar als temps on els valencians i les valencianes sentien vergonya dels seus mandataris”.

 

Per finalitzar l’acte la candidata, Carmen Gayá, va anar presentant u a u als deu primers components de la llista electoral de la formació, la mateixa estarà formada per estos noms que segueixen a Gayá, Carles Martí, Pere Gago, Cecilia Calderón, Santi Puentes, Loren Pérez, Andrés Pons, Nieves Prat, Jesús Minguet i Juanjo González.

Una delegació d'Europa Jove viatja a la República Txeca per a mostrar els resultats de la iniciativa


El curtmetratge "Falta un", elaborat per joves quarteros és una de les iniciatives més destacades

 

Fomentar la implicació, la perspectiva artística i la creativitat dels i les joves durant la pandèmia i en la seua etapa posterior. Aqueix és l'objectiu amb el qual va nàixer el projecte "Art and creativity to reactivity youth participation during/after COVID19", en el qual l'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l'àrea Europa Jove, ha liderat el seu desenvolupament.

Una delegació d'Europa Jove ha viatjat fins a Pelhrimov, a la República Txeca, per a assistir a la reunió final del projecte, que ha servit per a posar en comú i recollir les bones realitzades per a combatre la pandèmia i estimular la creació artística entre la joventut. A la cita també van acudir les entitats sòcies en el desenvolupament del pla com Kreaktiva d'Osijek (Croàcia), Associació Laukku (Letònia), Centre infantil i juvenil de Limbazu (Letònia), Hodina H. de Pelhrimov (República Txeca) i L'efecte Kulhesov de València.

A més, es van realitzar activitats d'intercanvi en l'institut de la localitat txeca, i es va presentar el curtmetratge "Falta un", realitzat pels joves quarteros Blai, Frida i Zaira. El rodatge es va dur a terme en el marc d'aquest projecte, sent una de les iniciatives creatives més destacades, i després de la realització del Campus Audiovisual.

Coincidint amb l’inici del mes de febrer s’ha obert el període d'inscripció per a les activitats que componen la programació Hivern Jove 2023, el programa d'activitats gratuïtes destinat a la població juvenil, des de primer de l'ESO fins als 30 anys, que estiga empadronada a Catarroja o que estudie en algun dels centres educatius de la localitat. La regidoria de Joventut continua, d'aquesta manera, apostant per consolidar la participació de la població juvenil donant resposta en la seua programació a les necessitats formatives i d'oci de la joventut del poble.

 

“El programa Hivern Jove d'enguany torna a reunir algunes de les activitats més demandades per la població del nostre municipi. Continuem adaptant el nostre programa a les seues necessitats, peticions i a les circumstàncies actuals, tractant de conjugar les seues inquietuds fomatives en idiomes o professions amb les activitats d'oci saludable més demandades”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.

 

En el programa d'enguany repetim un dels cursos més demandats com és el de monitor de menjadors escolars, una formació que està destinada a la població entre els 16 i els 30 anys. També destaca, a nivell educatiu el Curas de Monitor de Temps lliure. Aquestes dos opcions són una bona oportunitat per introduir-se en el món laboral.

 

En l'apartat d'oci, les eixides en grup tornen a ser les protagonistes. Una nit de diversió a la bolera  o un nou Joc d’Escape Room encapçalen les opcions més vinculades a l’oci urbà. D’altra banda també san preparat dos eixides vinculades amb la natura, com una visita guiada al Tancat de la Pipa o una ruta de senderisme a Bocairent.

 

D’altra banda, es recupera la celebració de Carnestoltes amb una gran festa oberta a tota la población el dia 24 de febrer amb eixida a l’Espai Clara Campoamor i arribada al Parc de Paluzie. Previament s’ha programat un taller de maquillatge precarnestoltes per a pujar de nivell les disfresses.

 

Finalment, dins de la programació està inclòs per una banda, un Taller de Faller, on s’explicarà tot el procés creatiu dins d’un espai de creació fallera i després construiràn el seu propi ninot que podran endur-se a casa. D’altra banda, l’esport urbà també será el protagonista amb una màsterclass d’slackline i una altra de kangoo jump.

 

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia, la qual es realitzarà de manera telemàtica a través de la pàgina web de l'Ajuntament punxant en el bàner de Hivern Jove, seleccionant l'activitat que es desitge i emplenant el formulari que apareix a continuació. Les places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre d'inscripció.

Pàgina 1 de 2782