Rocafort recorda el seu fill adoptiu Doro Balaguer amb una exposició de la seua pintura

Dimecres, 07 Novembre 2018 13:24 Escrit per  Publicat en Rocafort-VAL Vist 966 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rocafort inaugura demà dijous, a les 19.30 hores a la Casa de Cultura, l'exposició 'Fet a Rocafort', del pintor i artista plàstic Doro Balaguer, mort al començament de l'any passat. 

El ple municipal va reconèixer llavors Balaguer com a fill adoptiu a títol pòstum pel seu important compromís social progressista, que va deixar també un reconegut llegat artístic com a membre del Grup Parpalló -pioners de la modernitat a la València de postguerra- juntament amb Andreu Alfaro o Manuel Gil, entre d'altres;  i, més tard, ja retirat en la seua casa de Rocafort, creant les peces que ara s'exposen a la Casa de Cultura.

D'aquesta forma, el poble homenatja aquest veí il·lustre reunint en una mostra una vintena de quadres que proven el talent de Balaguer entre l'abstracció i allò imaginat. Unes obres que l'autor va crear en el seu taller en el centre del poble, d'ací el títol de 'Fet a Rocafort', que es podran visitar fins el 9 de desembre. “És un referent artístic i vital, un pintor innovador i un gran defensor de les llibertats i la justícia social.  Havíem de fer-li un reconeixement”, apunta la regidora de Cultura, Julia Cañizares.

En la inauguració participaran la seua família i amics, que repassaran la trajectòria de l'artista en un acte que es preveu emotiu pel vincle que l'autor va mantenir amb el poble i amb els seus afins. Balaguer, nascut a València el 1931, va escollir Rocafort com a lloc de retir després d'una intensa carrera política. L'Ajuntament va decidir declarar-lo fill adoptiu per la seua destacada labor cívica, tant com a creador artístic com en el vessant ciutadà i polític, des del seu compromís antifranquista com a represaliat, sempre constructiu per a les llibertats democràtiques des de l'esquerra i el valencianisme.

 

Informa Nou Horta. Rocafort