Contigo Rocafort diu que augmentarà els efectius de la plantilla de la Policia Local si aconsegueix representació

Dimarts, 19 Febrer 2019 13:52 Escrit per  Contigo Rocafort Publicat en Rocafort-VAL Vist 866 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

Contigo Rocafort, entre altres objectius prioritzarà poder garantir al màxim la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes de Rocafort, per a això, després d'una anàlisi de la situació actual de la plantilla de la Policia Local es treballarà amb mires de dotar millors equipaments a la plantilla i per descomptat reforçar l'equip humà de la Policia, augmentant el nombre d'efectius de forma progressiva durant la pròxima legislatura, dels 16 actuals als 21 al final de la legislatura.

 

Amb aquest augment es pretén reforçar el nombre de Policies que puguen patrullar les vies públiques incidint en el reforç de la vigilància de les urbanitzacions i la seguretat d'aquestes, el trànsit i la seguretat viària dels residents del nucli urbà del municipi.

 

Així mateix, amb aquest augment es podran solucionar problemes existents pel nombre de policies locals recomanat per cada 1000 habitants, que en l'actualitat està fixat en 1,9 no aconseguint aquests mínims amb l'actual plantilla.

 

Serà una prioritat la Unitat de Violència de Gènere (VIOGEN), la qual es reforçarà per a poder donar assistència a les mates d'aquests delictes molt abans per la prevenció com a eina, coneixent en molts casos el delicte abans que s'haja produït. VIOGEN també podrà realitzar un seguiment previ que garantisca la seguretat i fiançament de les mates implicades, prestant una ajuda psicològica i continuada.

 

Aquesta unitat, abastarà temes de mesurament policial, intentant minimitzar els casos judicials, solucionant problemes veïnals mitjançant la intervenció policial sense necessitat d'arribar al jutjat, parlant, pactant i col·laborant amb les parts afectades en aquells problemes que puguen ser abastats des d'aquestes competències, evitant denúncies entre veïns que en la via judicial s'enquisten i eternitzen.

 

Segons Juan Fernández, secretari General Provincial de Contigo i President local de Rocafort, “ En l'actualitat la Policia Local de Rocafort, amb un número de 16 efectius que han de prestar servei durant 24 hores i els 365 dies de l'any, està sobresaturada”. Els Policies de Rocafort, amb tu, tenen grans dificultats per a poder donar servei continuat sense un perjudici personal i un esforç extraordinari quan es produeix una baixa per malaltia, per dret de paternitat o maternitat o qualsevol altra circumstància forçada, “Per això per a Fernández és una necessitat el poder millorar les condicions dels policies i augmentar la plantilla en benefici de tots els veïns i veïnes de Rocafort”

 

 

Informa Nou Horta. Contigo Rocafort

Modificat el Dimarts, 19 Febrer 2019 14:46