Rocafort obri el seu Parc del Poble amb 17.000m2 de zona verda i d'oci

Dilluns, 23 Gener 2023 13:54 Escrit per  Publicat en Rocafort-VAL Vist 135 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament inaugura aquest espai de biodiversitat dissenyat per a persones de totes les edats, amb zones de joc, amfiteatre, rocòdroms i equipaments biosaludables


“És un projecte fonamental d'aquesta legislatura. En entrar al Govern, volíem acabar aquesta actuació tan important per a Rocafort”, explica l'alcalde, Rafa Ferrando


El nom del parc homenatja Ramón Fontestad, veí del municipi i president del Comité Local durant la República, qui va garantir la seguretat dels veïns i va contribuir al desenvolupament econòmic de Rocafort

 

El parc del Poble a Ramón Fontestad, un gran pulmó verd de quasi 17.000m2 per al benestar i la convivència dels rocafortans, és ja una realitat. L'Ajuntament de Rocafort ha obert les portes d'aquesta gran zona d'esbarjo al costat de l'horta, en l'avinguda Mossèn Sorribes. Un equipament sostenible destinat a ser un espai per a totes les edats, per al joc, l'oci i les activitats saludables i culturals.


“És un projecte fonamental d'aquesta legislatura. Una actuació ambiciosa i d'una gran inversió, que portava molts anys esperant per aquest motiu, però que quan l'Ajuntament va tindre capacitat d'afrontar-la, la va impulsar l'alcalde en eixe moment, el Sr. José, i ara l'hem feta realitat. En entrar al Govern, volíem acabar aquest projecte tan important per a Rocafort”, explica l'alcalde, Rafa Ferrando.


El parc suposa un gran espai de biodiversitat amb més de 5.000 plantes de 23 espècies diferents, així com 80 arbres de 12 varietats.


A més del seu gran valor natural i paisatgístic, el conjunt ha estat dissenyat per a ser zona d'oci, així com d'activitats saludables i esportives. Les persones de Rocafort gaudiran de zones de joc intergeneracionals, espais de descans, amb bancs i taules per a pícnics, així com d'aparells biosaludables i dues zones de rocòdroms. “És un lloc plantejat per a persones de totes les edats, perquè les famílies i els joves el gaudisquen”, apunta l'alcalde de Rocafort.


La ubicació del parc, a més, el converteix en un entorn únic junt a l'horta, junt a la Reial Séquia de Montcada, la qual cosa fa que la zona siga un lloc privilegiat dins del poble.


Així mateix, el parc del Poble a Ramón Fontestad està dissenyat per a albergar activitats culturals i cíviques. En aquest sentit, destaca un amfiteatre que mira a l'horta, amb capacitat per a més de 300 persones.


Les obres del conjunt, que han finalitzat recentment, han estat dividides en tres fases amb un pressupost total de 2,4 milions d'euros. En els pròxims mesos, les actuacions es completaran amb nous equipaments, com ara lavabos i un magatzem municipal.

 

Homenatge a Ramón Fontestad

Amb aquest parc, Rocafort ret homenatge a Ramón Fontestad, veí del municipi i president del Comité Local durant la República. Segons documents de l'època, era una persona compromesa amb un paper fonamental en el desenvolupament econòmic de Rocafort i a garantir la seguretat dels veïns, perquè no hi haguera represaliats durant la Guerra.


L'alcalde de Rocafort, Rafa Ferrando, remarca que aquest reconeixement és important “perquè representa la concòrdia durant la Guerra Civil”. “En eixa època, no va haver-hi morts a Rocafort gràcies a la seua mediació. A més, la seua labor va ser molt important per a modernitzar el poble i la seua economia, que principalment depenia del sector primari, donant treball als veïns. És una persona fonamental per a Rocafort i el poble ho reconeix amb el nom d’aquest parc”, explica Ferrando.

Modificat el Dilluns, 23 Gener 2023 13:55